Sākums > Receptes > Deserti

Lieldienu olcālīši

2011. gada 20. aprīlis
Foto: Una Cvetkova
Pagatavošana
60 min
1. Izkausē 100 g piena šokolādi un pieber klāt šokolādes rīsus. Trauku ar šokolādes masu tur visu laiku ūdens pelde, lai nesacietē. Ņem olas formiņu un piepilda ar masu. Tad liek ledusskapī sacietēt. Kad sacietējis, izņem no formiņas un pipilda nākamo, kamēr visa masa izlietota.
2. Pēc tam no no 2 olas pusītēm veido veselu olu. Izkausē atlikušo piena šokolādi un apsmērē vienu olas pusi un salīmē kopā. Ar šokolādes palīdzību pielīmē arī acis un liek atkal ledusskapī sacietēt.
3. Kājas veido no marcipāna masas. Arī tās pielīmē klāt ar šokolādes palīdzību.
4. Beigās izkausē balto šokolādi un uzzīmē rociņas un muti. Un šokolādes olcālīši gatavi. Bērniem noteikti patiks!
Foto: Una Cvetkova
5. Lai labi garšo!
Foto: Una Cvetkova
Uz augšu