Sākums > Receptes > Deserti

Mans ievārījuma pīrāgs

2011. gada 13. aprīlis
Foto: Karīna
Pagatavošana
120 min
1. Iemīca mīklu - uz galda izber miltus, bet ne visus, cukuru, cepamo pulveri un sviestu, visu saberž. visai saberztai masai pievieno olas, un mīca tālak līdz viendabīgai masai pievienojot pēc vajadzībs palikušos miltus, kad mīkla gatava, ieliek ledusskapī uz 30 - 60 minūtēm, kā ļauj laiks.
2. Pēc tam, kad mīkla izstāvējusies,sadala 3 daļās. 2 no 3 savieno atkal vinā un izrullē tā, lai ielien vajadzīgajā forma vai paplātē, tā lai malas būtu uz augšu kā kastīte,3 daļu liek atpakaļ ledusskapī. liek cepties 200 grādos ar gaisa cirkulāciju, līdz laikam, kad sāk brūnēt pa druskai maliņas.
3. kad iebrūnē, liek klāt ievārījumu, ja tāds pašķidrs, tad var paskatīties citas receptes, kurās ievārījumam vai pildījumam pievieno cieti,bet var iztikt arī bez tās. tā tad, pieliek uz mīklas ievarījumu un atkal liek cepeškrāsnī. pa to laiku kamēr tur cepās, ņem to mīklu no ledusskapja un atkal izrullē lielu mīklas placi, tad to sagriž strēmelītēs. izvelk to, kas ir cepeškrāsnī, un tam visam pa diagonāli krustām, šķērsām liek strēmelītes, kad tas izdarīts liek atpakaļ cepties. nu uz minūtēm 20 ( kad viss ir skaisti zeltaini brūns un ievārījums pikti burbuļo)
4. kamēr tas viss tur cepās, taisam glazūru. liekam mazā kaltiņā vai metāla bļodiņā krējumu, cukuru sviestu un kakao, un silda, visu kārtīgi maisot. kad masa uzmet pirmo burbuli, ņemam nost, lai krējums nepārvēršas biezpienā, un putojam ar mikseri - līdz viendabīgai masai.
5. pa to laiku kūka laikam gatava, ņemam ārā, un tur, kur spīd ievārījums liekam virsū šokolādes glazūru, kad viss gatavs, atstājam atdzist. (jo ja nepievienojāt cieti, viss ievārījums plūdīs ārā)
6. Labu apetīti!!
Foto: Karīna
Uz augšu