Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Viltīgais krīzes ruksītis

Viltīgais krīzes ruksītis

FOTO: Agita Jaunbērziņa

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Vārīti kartupeļi - 1 kg
  • Olas - 2 gb
  • Milti - 3 ēdk
  • Piens - 100 ml
  • Kartupeļu garšviela (var vegetu) - 1/2 tējk
  • Sāls - pēc garšas
  • Gaļas pildījumam
  • Maltā gaļa - 500 g
  • Sīpoli - 100 g
  • Pētersīļu zaļumi - 1 bunte
  • Skābs krējums - 3 ēdk
  • Ķiploki - 2-3 zobiņi
  • Rozmarīns - 1 zariņš
  • Sāls, pipari - pēc garšas
  • Sēņu pildījumam
  • Sēnes (kādas garšo) - 500 g
  • Sīpoli - 100 g
  • Salds krējums (var arī skābo) - 100 ml
  • Dilles kaltētas - 1 tējk. vai svaigās 1 bunte
  • Sāls, pipari - pēc garšas
  • Dārzeņu pildījumam
  • Kabači rīvēti - 300 g
  • Burkāni rīvēti - 200 g
  • Žāvētas plūmes (āboli, aprikozes) - 100 g
  • Salds krējums - 100 ml
  • Sīpoli 100 g
  • Ķiploki - 2-3 zobiņi
  • Zaļumi - 1 bunte
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Rīvēts siers vai sezama sēklas pārkaisīšanai
  • Ola - smērēšanai
  • Eļļa - cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Liek vārīties kartupeļus.
  2. Gatavo pildījumu:
    Gatavo pildījumu:

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  3. Gaļas pildījums.
  4. Sacep sasmalcinātus sīpolus, liek klāt gaļu, pacepj, pieliek garšvielas un saspiestu ķiploku,
    Sacep sasmalcinātus sīpolus, liek klāt gaļu, pacepj, pieliek...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  5. cep līdz gatavs, beigās pieliek zaļumus un krējumu.
    cep līdz gatavs, beigās pieliek zaļumus un krējumu.

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  6. Sēņu pildījums.
  7. Sacep sīpolus, pēc tam liek klāt sagrieztas sēnes un cep līdz gatavas,
    Sacep sīpolus, pēc tam liek klāt sagrieztas sēnes un cep līd...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  8. beigās pievieno garšvielas un saldo krējumu un maisa līdz sabiezē.
    beigās pievieno garšvielas un saldo krējumu un maisa līdz sa...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  9. Dārzeņu pildījums.
  10. Sacep sīpolus, pēc tam pievieno burkānus pacep, liek klāt kabačus, saspiestu ķiploku un cep līdz gatavs,
    Sacep sīpolus, pēc tam pievieno burkānus pacep, liek klāt ka...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  11. beigās pieliek zaļumus un saldo krējumu, maisa līdz sabiezē.
    beigās pieliek zaļumus un saldo krējumu, maisa līdz sabiezē.

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  12. Vārītus kartupeļus sastampā vai samaļ, pievieno olas, miltus, siltu pienu, garšvielas, sāli un samaisa.
  13. Tālāk liek lietā visu savu fantāziju un sāk uz pannas veidot sivēnu,
    Tālāk liek lietā visu savu fantāziju un sāk uz pannas veidot...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  14. izklāj pannu ar cepamo papīru, vēlams varākās kārtās, vēlāk būs vieglāk transportēt uz cepešbļodas, sasmērē ar eļļu un nokaisa ar rīvmaizi (mannā, miltiem, klijām) un liek kārtu kartupeļu masas, virsū pusi no pildījuma, tad atkal, kartupeļus, otru daļu pildījuma un nobeidz ar kartupeļiem. darba gaitā mēģina piedot sivēna formu.
    izklāj pannu ar cepamo papīru, vēlams varākās kārtās, vēlāk...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  15. Nedrīkst aizmirst par šņukuriņu, austiņām un astīti, acīm labi noder olīvas.
  16. Ja negribas sivēnu var veidot ezi - taisa adatas no mandeļu riekstiem, bruņurupuci - bruņas no valriekstiem, zivi (ja ir zivs pildījums) - zvīņas no zaļa kartupeļa. Apsmērē ar olu un cep 190 t līdz paliek zeltaini brūns, cepšanas beigās var pārkaisīt ar rīvētu sieru, vai sezamu.
  17. Man šodien būs divi sivēni ar gaļu un ar dārzeņiem. No sēņu pildījuma uztaisīšu mērci.
    Man šodien būs divi sivēni ar gaļu un ar dārzeņiem. No sēņu...

    FOTO: Agita Jaunbērziņa

  18. Lai jums labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes tiramisu

Adventes tiramisu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas