Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Viltīgais krīzes ruksītis

2011. gada 30. marts
Foto: Agita Jaunbērziņa
Pagatavošana
120 min
1. Liek vārīties kartupeļus.
2. Gatavo pildījumu:
Foto: Agita Jaunbērziņa
3. Gaļas pildījums.
4. Sacep sasmalcinātus sīpolus, liek klāt gaļu, pacepj, pieliek garšvielas un saspiestu ķiploku,
Foto: Agita Jaunbērziņa
5. cep līdz gatavs, beigās pieliek zaļumus un krējumu.
Foto: Agita Jaunbērziņa
6. Sēņu pildījums.
7. Sacep sīpolus, pēc tam liek klāt sagrieztas sēnes un cep līdz gatavas,
Foto: Agita Jaunbērziņa
8. beigās pievieno garšvielas un saldo krējumu un maisa līdz sabiezē.
Foto: Agita Jaunbērziņa
9. Dārzeņu pildījums.
10. Sacep sīpolus, pēc tam pievieno burkānus pacep, liek klāt kabačus, saspiestu ķiploku un cep līdz gatavs,
Foto: Agita Jaunbērziņa
11. beigās pieliek zaļumus un saldo krējumu, maisa līdz sabiezē.
Foto: Agita Jaunbērziņa
12. Vārītus kartupeļus sastampā vai samaļ, pievieno olas, miltus, siltu pienu, garšvielas, sāli un samaisa.
13. Tālāk liek lietā visu savu fantāziju un sāk uz pannas veidot sivēnu,
Foto: Agita Jaunbērziņa
14. izklāj pannu ar cepamo papīru, vēlams varākās kārtās, vēlāk būs vieglāk transportēt uz cepešbļodas, sasmērē ar eļļu un nokaisa ar rīvmaizi (mannā, miltiem, klijām) un liek kārtu kartupeļu masas, virsū pusi no pildījuma, tad atkal, kartupeļus, otru daļu pildījuma un nobeidz ar kartupeļiem. darba gaitā mēģina piedot sivēna formu.
Foto: Agita Jaunbērziņa
15. Nedrīkst aizmirst par šņukuriņu, austiņām un astīti, acīm labi noder olīvas.
16. Ja negribas sivēnu var veidot ezi - taisa adatas no mandeļu riekstiem, bruņurupuci - bruņas no valriekstiem, zivi (ja ir zivs pildījums) - zvīņas no zaļa kartupeļa. Apsmērē ar olu un cep 190 t līdz paliek zeltaini brūns, cepšanas beigās var pārkaisīt ar rīvētu sieru, vai sezamu.
17. Man šodien būs divi sivēni ar gaļu un ar dārzeņiem. No sēņu pildījuma uztaisīšu mērci.
Foto: Agita Jaunbērziņa
18. Lai jums labi garšo!
Uz augšu