Viltīgais krīzes ruksītis

4 1

Sastāvdaļas

  • Vārīti kartupeļi - 1 kg
  • Olas - 2 gb
  • Milti - 3 ēdk
  • Piens - 100 ml
  • Kartupeļu garšviela (var vegetu) - 1/2 tējk
  • Sāls - pēc garšas
  • Gaļas pildījumam
  • Maltā gaļa - 500 g
  • Sīpoli - 100 g
  • Pētersīļu zaļumi - 1 bunte
  • Skābs krējums - 3 ēdk
  • Ķiploki - 2-3 zobiņi
  • Rozmarīns - 1 zariņš
  • Sāls, pipari - pēc garšas
  • Sēņu pildījumam
  • Sēnes (kādas garšo) - 500 g
  • Sīpoli - 100 g
  • Salds krējums (var arī skābo) - 100 ml
  • Dilles kaltētas - 1 tējk. vai svaigās 1 bunte
  • Sāls, pipari - pēc garšas
  • Dārzeņu pildījumam
  • Kabači rīvēti - 300 g
  • Burkāni rīvēti - 200 g
  • Žāvētas plūmes (āboli, aprikozes) - 100 g
  • Salds krējums - 100 ml
  • Sīpoli 100 g
  • Ķiploki - 2-3 zobiņi
  • Zaļumi - 1 bunte
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Rīvēts siers vai sezama sēklas pārkaisīšanai
  • Ola - smērēšanai
  • Eļļa - cepšanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Liek vārīties kartupeļus.
  2. Gatavo pildījumu:
    Gatavo pildījumu:
  3. Gaļas pildījums.
  4. Sacep sasmalcinātus sīpolus, liek klāt gaļu, pacepj, pieliek garšvielas un saspiestu ķiploku,
    Sacep sasmalcinātus sīpolus, liek klāt gaļu, pacepj, pieliek...
  5. cep līdz gatavs, beigās pieliek zaļumus un krējumu.
    cep līdz gatavs, beigās pieliek zaļumus un krējumu.
  6. Sēņu pildījums.
  7. Sacep sīpolus, pēc tam liek klāt sagrieztas sēnes un cep līdz gatavas,
    Sacep sīpolus, pēc tam liek klāt sagrieztas sēnes un cep līd...
  8. beigās pievieno garšvielas un saldo krējumu un maisa līdz sabiezē.
    beigās pievieno garšvielas un saldo krējumu un maisa līdz sa...
  9. Dārzeņu pildījums.
  10. Sacep sīpolus, pēc tam pievieno burkānus pacep, liek klāt kabačus, saspiestu ķiploku un cep līdz gatavs,
    Sacep sīpolus, pēc tam pievieno burkānus pacep, liek klāt ka...
  11. beigās pieliek zaļumus un saldo krējumu, maisa līdz sabiezē.
    beigās pieliek zaļumus un saldo krējumu, maisa līdz sabiezē.
  12. Vārītus kartupeļus sastampā vai samaļ, pievieno olas, miltus, siltu pienu, garšvielas, sāli un samaisa.
  13. Tālāk liek lietā visu savu fantāziju un sāk uz pannas veidot sivēnu,
    Tālāk liek lietā visu savu fantāziju un sāk uz pannas veidot...
  14. izklāj pannu ar cepamo papīru, vēlams varākās kārtās, vēlāk būs vieglāk transportēt uz cepešbļodas, sasmērē ar eļļu un nokaisa ar rīvmaizi (mannā, miltiem, klijām) un liek kārtu kartupeļu masas, virsū pusi no pildījuma, tad atkal, kartupeļus, otru daļu pildījuma un nobeidz ar kartupeļiem. darba gaitā mēģina piedot sivēna formu.
    izklāj pannu ar cepamo papīru, vēlams varākās kārtās, vēlāk...
  15. Nedrīkst aizmirst par šņukuriņu, austiņām un astīti, acīm labi noder olīvas.
  16. Ja negribas sivēnu var veidot ezi - taisa adatas no mandeļu riekstiem, bruņurupuci - bruņas no valriekstiem, zivi (ja ir zivs pildījums) - zvīņas no zaļa kartupeļa. Apsmērē ar olu un cep 190 t līdz paliek zeltaini brūns, cepšanas beigās var pārkaisīt ar rīvētu sieru, vai sezamu.
  17. Man šodien būs divi sivēni ar gaļu un ar dārzeņiem. No sēņu pildījuma uztaisīšu mērci.
    Man šodien būs divi sivēni ar gaļu un ar dārzeņiem. No sēņu...
  18. Lai jums labi garšo!

Komentāri

doniņa 2011. gada 5. aprīlis 10:22
domāju,ka garšo tikpat jauki,kā izskatās,burvīga ideja.paldies

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni