-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Dārzeņu biezeņzupa ar spinātiem
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 l ūdens
-
8 vidēja izmēra kartupeļi
-
1 liels sīpols
-
1 liela izmēra tomāts
-
100 g spinātu
-
1 /2 paciņas Dzintara siera (ar baravikām)
-
1 /3 glāzes skābā krējuma
-
3 šķēles kūpinātas gaļas (pēc izvēles, var arī bez tā iztikt, ja esi veģetārietis)
-
2 šķēles grauzdētas baltmaizes
-
Garšvielas
-
1 kubiņš dārzeņu buljona
-
3 tējk. sāls
-
1 /2 no maza kaltēta čili pipara
-
2 tējk. Santa Maria vidusjūras garšvielas
-
1 tējk. Gourmet Studio Kūpināšanas pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Uzliek vārīties ūdeni un jau sākumā pievieno buljonu un sāli.
-
Pa to laiku nomizo un sagriež kartupeļus un sīpolus. Kartupeļus var griezt lielās daivās.
-
Kad ūdens jau sācis vārīties, liek iekšā kartupeļus.
-
Kamēr kartupeļi vārās, uz pannas apcep sīpolu.
-
Noblanšē (noplaucējam ar karstu ūdeni) tomātu un noloba tam mizu.
-
Vārīšanās procesā, katlā ieber vidusjūras garšvielu un kūpināšanas pulveri.
-
Kad kartupeļi ir jau gandrīz mīksti, katlā ieber spinātus un lauj tiem pasutināties ~ 7 minūtes. Pievieno čili piparu.
-
Beigās pievieno tomātu, apceptos sīpolus, skābo krējumu un Dzintaru. Visu kārtīgi samaisa un vāra vēl 3 minūtes.
-
Kad viss ir gatavs, noņem katlu no uguns un kārtīgi sablenderē.
-
Atstāj zupu "ievilkties" uz laiku, kamēr sagriež, uz pannas apcep kūpināto gaļu un grauzdē maizi.
-
Zupa ir gatava! Dekorē ar gaļu un grauzdiņiem!
-
P.S. Iesakam ēst divas porcijas uzreiz, lai
-
pa nakti nav jāgrabinās gar ledusskapi :)
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs