Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa sirds sautējums

2011. gada 21. marts
Foto: Depositphotos.com
Liellopa sirdij piemīt robusta garša un struktūra, jo, galu galā, tā sastāv pamatā no muskuļa, tāpēc ir svarīgi to pareizi pagatavot.
Pagatavošana
90 min
1. Lielā katlā uzliek vārīties aptuveni 2 litrus ūdens, pieber 2 liellopa buljona kubiņus, sagrieztus burkānus, sakapātu pētersīli un ķiploku.
2. Sirdi noskalo un sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlītēs un apviļā plānā miltu kārtiņā.
3. Pannā uzkarsē sviestu un ieber smalki sagrieztu sīpolu (sirds tikmēr var pāris minūtes pastāvēt, jo tad cepot nezaudēs tik strauji sulu). Pirms vēl sīpoli gatavi, pieber sirds gabaliņus un cep lielā temperatūrā ik pa brīdim apmaisot ne vairāk kā 2-3 minūtes.
4. Tad pannas saturu pievieno katlam, pieber timiānu un kad sāk vārīties, nogriež uz zemu temperatūru (var likt arī sautējamā podiņā un cepeškrāsnī, taču jāuzmana, lai neizvārās ūdens). Sautē aptuveni stundu - pusotru. Neilgi pirms beigām pievieno krējumu.
Pasniedz ar rīsiem, makaroniem, kartupeļu biezputru.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu