Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Liellopa sirds sautējums

Liellopa sirds sautējums

FOTO: Depositphotos.com

Liellopa sirdij piemīt robusta garša un struktūra, jo, galu galā, tā sastāv pamatā no muskuļa, tāpēc ir svarīgi to pareizi pagatavot.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 liellopa sirds
  • 50 g sviesta
  • Milti
  • 3-4 vidēji burkāni
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 3-5 daiviņa/s ķiploka
  • Timiāns
  • Liellopa buljons
  • Garšvielas pēc izvēles
  • 2 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Lielā katlā uzliek vārīties aptuveni 2 litrus ūdens, pieber 2 liellopa buljona kubiņus, sagrieztus burkānus, sakapātu pētersīli un ķiploku.
  2. Sirdi noskalo un sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlītēs un apviļā plānā miltu kārtiņā.
  3. Pannā uzkarsē sviestu un ieber smalki sagrieztu sīpolu (sirds tikmēr var pāris minūtes pastāvēt, jo tad cepot nezaudēs tik strauji sulu). Pirms vēl sīpoli gatavi, pieber sirds gabaliņus un cep lielā temperatūrā ik pa brīdim apmaisot ne vairāk kā 2-3 minūtes.
  4. Tad pannas saturu pievieno katlam, pieber timiānu un kad sāk vārīties, nogriež uz zemu temperatūru (var likt arī sautējamā podiņā un cepeškrāsnī, taču jāuzmana, lai neizvārās ūdens). Sautē aptuveni stundu - pusotru. Neilgi pirms beigām pievieno krējumu.
    Pasniedz ar rīsiem, makaroniem, kartupeļu biezputru.

    Labu apetīti!
    Tad pannas saturu pievieno katlam, pieber timiānu un kad sāk...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas