Kanēļa bulciņas

2011. gada 18. marts
Foto: Inga Ābele
Pagatavošana
135 min
1. Gatavo mīklu. Raugu sajauc kopā ar mazliet siltu ūdeni, cukuru un olu, atstāj uz 10 minūtēm ievilkties.
2. Tad piejauc siltu pienu (~37 C), kausēto sviestu, šķipsnu sāls un izsijātus miltus (miltus liek tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām).
3. Mīklu atstāj uz 1 h siltumā.
4. Pēc tam mīklu vēlreiz samīca un atstāj vēl uz 30 minūtēm siltumā.
5. Beigās mīklu samīca, un izrulē taisnstūra formā, apsmērē ar sviestiņu, nokaisa ar kanēli, un daudz cukura, sarulē to lielā desā un sagriež gabaliņos. Tad ņem vienu sagriezto gabaliņu un mīklas knābīti pielipina pie apakšiņas.
6. Tad liek uz cepešpannas, var likt cepampapīru apakšā un liek virsū bulciņu, pāri bulciņām pārsmērē sakulto olu un uzkaisa vēl cukuru.
7. Cep 180 grādos un ~20-30 minūtes.

Labu apetīti!
Foto: Inga Ābele
Uz augšu