Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kanēļa bulciņas

Kanēļa bulciņas

FOTO: Inga Ābele

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200 g kausēta sviesta
  • 1 glāze piena
  • 25 g rauga
  • 1 /2 glāze cukura
  • Sāls
  • 1 ola
  • Milti
  • Pildījumam:
  • Kanēlis
  • 1 ola
  • Cukurs
  • Sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

135 min.
  1. Gatavo mīklu. Raugu sajauc kopā ar mazliet siltu ūdeni, cukuru un olu, atstāj uz 10 minūtēm ievilkties.
  2. Tad piejauc siltu pienu (~37 C), kausēto sviestu, šķipsnu sāls un izsijātus miltus (miltus liek tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām).
  3. Mīklu atstāj uz 1 h siltumā.
  4. Pēc tam mīklu vēlreiz samīca un atstāj vēl uz 30 minūtēm siltumā.
  5. Beigās mīklu samīca, un izrulē taisnstūra formā, apsmērē ar sviestiņu, nokaisa ar kanēli, un daudz cukura, sarulē to lielā desā un sagriež gabaliņos. Tad ņem vienu sagriezto gabaliņu un mīklas knābīti pielipina pie apakšiņas.
  6. Tad liek uz cepešpannas, var likt cepampapīru apakšā un liek virsū bulciņu, pāri bulciņām pārsmērē sakulto olu un uzkaisa vēl cukuru.
  7. Cep 180 grādos un ~20-30 minūtes.

    Labu apetīti!
    Cep 180 grādos un ~20-30 minūtes.

Labu apetīti!

    FOTO: Inga Ābele

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas