Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kanēļa bulciņas

Kanēļa bulciņas

FOTO: Inga Ābele

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200 g kausēta sviesta
  • 1 glāze piena
  • 25 g rauga
  • 1 /2 glāze cukura
  • Sāls
  • 1 ola
  • Milti
  • Pildījumam:
  • Kanēlis
  • 1 ola
  • Cukurs
  • Sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

135 min.
  1. Gatavo mīklu. Raugu sajauc kopā ar mazliet siltu ūdeni, cukuru un olu, atstāj uz 10 minūtēm ievilkties.
  2. Tad piejauc siltu pienu (~37 C), kausēto sviestu, šķipsnu sāls un izsijātus miltus (miltus liek tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām).
  3. Mīklu atstāj uz 1 h siltumā.
  4. Pēc tam mīklu vēlreiz samīca un atstāj vēl uz 30 minūtēm siltumā.
  5. Beigās mīklu samīca, un izrulē taisnstūra formā, apsmērē ar sviestiņu, nokaisa ar kanēli, un daudz cukura, sarulē to lielā desā un sagriež gabaliņos. Tad ņem vienu sagriezto gabaliņu un mīklas knābīti pielipina pie apakšiņas.
  6. Tad liek uz cepešpannas, var likt cepampapīru apakšā un liek virsū bulciņu, pāri bulciņām pārsmērē sakulto olu un uzkaisa vēl cukuru.
  7. Cep 180 grādos un ~20-30 minūtes.

    Labu apetīti!
    Cep 180 grādos un ~20-30 minūtes.

Labu apetīti!

    FOTO: Inga Ābele

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas