Pelēkie zirņi

2011. gada 15. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
120 min
1. lai pelēkie zirņi ātrāk izvārītos, vēlams tos iemērkt ūdenī vismaz uz 4-5h, labākajā gadījumā uz visu nakti;
Foto: TeddyWife
2. pēc tam, kad zirņi ir peldējušies ūdenī, varam sākt tos gatavot. nolejam to ūdeni, kurā zirņi stāvēja, varam arī paskalot tos tekošā ūdenī turot tos caurdurī vai sietā. katlā ielejam tīru ūdeni (kādu puskatlu vai pat mazāk, atkarībā cik tad daudz tos zirņus gatavosiet, jebkurā gadījumā vienmēr var ūdeni vai nu pieliet klāt vai noliet), un beram iekšā pelēkos zirņus, lai vārās;
Foto: TeddyWife
3. ik pa laikam vēlams noņemt tās putas, kas veidojas katlā;
Foto: TeddyWife
4. zirņi varētu vārīties vismaz 1,5h vai pat 2h, atkarīgs no zirņiem :) ja ūdens ir gandrīz viss iztvaicējis, varam nedaudz pievienot vārošu ūdeni klāt, lai tie labāk izvārītos.
5. kad zirņi jau ir gandrīz gatavi, pievienojam sāli (kādu 1 ēdamkaroti).
6. kā arī sagriežam gaļu kubiciņos un sīpolus;
Foto: TeddyWife
7. un visu liekam uz pannas apcepties. eļļu neizmantojam, jo būs tauciņi no gaļas;
Foto: TeddyWife
8. kad sīpoli un gaļa jau ir apbrūninājušies, pakaisam pa virsu maltus melnos piparus, visu samaisam un gaidam, kad līdz galam izvārīsies pelēkie zirņi;
Foto: TeddyWife
9. kad zirņi ir gatavi, nolejam visu šķidrumu, kas katlā palicis caurdurī vai sietā, zirņus beram atpakaļ katlā un ieberam iekšā arī apcepto gaļu un sīpolus, visu samaisam kopā. pasautējam uz izslēgtiem riņkiem pāris minūtes;
Foto: TeddyWife
10. liekam iekšā pelēkos zirņus bļodā un neaizmirstam par kefīru!
Foto: TeddyWife
Uz augšu