Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kartupeļu, burkānu un selerijas krēmzupa

Kartupeļu, burkānu un selerijas krēmzupa

FOTO: TeddyWife

Kolekcijas: Fotoreceptes
Recepte tika atrasta ārzemju saitos, un tur pirms biezzupas ieliešanas, šķīvī tika iedrupināts nedaudz arī blue siers, bet man likās, ka kopā ar gaļu tas īsti negāja kopā.. bet varbūt tā ir tikai gaumes lieta un jums patiks.. :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 2-3 kāti selerijas
  • 3-4 kartupeļi
  • 1-2 burkāni
  • 1 neliels sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 100 g saldā krējuma
  • Baltmaizes grauzdiņi
  • Pāris šķēles kūpinātas karbonādes vai bekona, vai citas gaļas izstrādājuma, ko vēlaties pievienot zupai
  • Sviests
  • Garšvielas
  • Zaļumi
  • Ūdens vai buljons
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Notīra kartupeļus un burkānus, sagriež tos.
    Notīra kartupeļus un burkānus, sagriež tos.

    FOTO: TeddyWife

  2. Liek uz plīts vārīties katlu ar ūdeni. Ūdeni vajag tik daudz, lai dārzeņi būtu nedaudz nosegti. Ūdens vietā, protams, var izmantot ari buljonu, būs daudz garšīgāk. Kā tikko ūdens vai buljons sāk vārīties, ber klāt sagrieztos kartupeļus un burkānus. Neaizmirst pievienot sāli.
    Liek uz plīts vārīties katlu ar ūdeni. Ūdeni vajag tik daudz...

    FOTO: TeddyWife

  3. Pa to laiku sagriež sīpolu, kā arī selerijas kātus.
    Pa to laiku sagriež sīpolu, kā arī selerijas kātus.

    FOTO: TeddyWife

  4. Uz pannas uzkarsē sviestu un apcep sagriezto sīpolu un seleriju kātus.
    Uz pannas uzkarsē sviestu un apcep sagriezto sīpolu un seler...

    FOTO: TeddyWife

  5. Kā tikko sīpoli ir kļuvuši nedaudz brūni, iespiež pannā arī ķiplokus, un nedaudz apbrūnina tos.
    Kā tikko sīpoli ir kļuvuši nedaudz brūni, iespiež pannā arī...

    FOTO: TeddyWife

  6. Ap šo laiku kartupeļiem un burkāniem vajadzētu būt jau gandrīz gataviem. Pievieno katlā apceptos sīpolus un selerijas. Pavāra visu 5 -10 min. uz vidējas temperatūras.
    Ap šo laiku kartupeļiem un burkāniem vajadzētu būt jau gandr...

    FOTO: TeddyWife

  7. Sagatavo grauzdiņus. Sagriež baltmaizi kubiciņos un liek cepeškrāsnī uz folija vai kādā traukā apbrūnināties - 200 grādos. Tas varētu aizņemt 10 - 15 min.
    Sagatavo grauzdiņus. Sagriež baltmaizi kubiciņos un liek cep...

    FOTO: TeddyWife

  8. Vēl jāsagriež gaļa kubiciņos, un tie nedaudz jāapcep, bet nevajadzētu izmantot eļļu vai sviestu apcepšanai, lai gaļa nebūtu taukaina. Dažas minūtes uz pannas un pietiks. Starpcitu, es izmantoju kūpinātu karbonādes gabaliņus.
    Vēl jāsagriež gaļa kubiciņos, un tie nedaudz jāapcep, bet ne...

    FOTO: TeddyWife

  9. Zupa noteikti jau ir gatava, kartupeļi un burkāni mīksti, laiks pievienot tikai vēl saldo krējumu ( ~ 100 g), pavāra vēl 5 min.
    Zupa noteikti jau ir gatava, kartupeļi un burkāni mīksti, la...

    FOTO: TeddyWife

  10. Ja mājās ir kādi zaļumi burciņās, piemēram, dilles vai kas cits, var droši pievienot. Tā kā zupu gatavo uz ūdens bāzes, beigās pievieno arī vienu dārzeņu buljona kubiciņu.
    Ja mājās ir kādi zaļumi burciņās, piemēram, dilles vai kas c...

    FOTO: TeddyWife

  11. lej zupu blenderī, sablenderē to un lej šķīvjos iekšā. Pa virsu pārber gaļas gabaliņus, grauzdiņus un zaļumus.
    lej zupu blenderī, sablenderē to un lej šķīvjos iekšā. Pa vi...

    FOTO: TeddyWife

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas