Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Burgers "Bigmac" mājas gaumē

Burgers "Bigmac" mājas gaumē

FOTO: Kristaps Gerliņš

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • 10 burgermaizītes
  • 500 g liellopa gaļas
  • 300 g Krievijas siera
  • 1 paciņa kausēts siera produkta plāksnītēs
  • 1 tomāts
  • 2 marinēti gurķi
  • 1 kāposts "Iceberg"
  • 1/2 sīpola
  • Kečups
  • Piedeva gaļai
  • Sāls
  • Mērcei:
  • 1/2 sīpola
  • 2 ēd. k. Franču mērces
  • 3 ēd. k. majonēzes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo visas sastāvdaļas ērtākai gatavošanai.
    Sagatavo visas sastāvdaļas ērtākai gatavošanai.

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  2. Uztaisa mērci. Tai vajadzēs 1/2 sīpolu, majonēzi un Franču mērci. Ieliek ~ 3 ēd. k. majonēzes trauciņā. Turpat ieliek 2 ēd. k. Franču mērces.
    Uztaisa mērci. Tai vajadzēs 1/2 sīpolu, majonēzi un Franču m...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  3. Sakapā sīpolu gabaliņos un ieber trauciņā pie mērces. Sakuļ, pagaršo, ja liekas par stipru, tad pieliek vairāk majonēzes, ja mērce sanāk par maz tad attiecīgi liek vēl klāt sastāvdaļas. Kad mērce gatava, ieliek ledusskapī uz 30 min.
    Sakapā sīpolu gabaliņos un ieber trauciņā pie mērces. Sakuļ,...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  4. Gatavo kotletes burgeriem. Samīca liellopa gaļu ar piedevām gaļai un sāli. No samīcītās masas veido gaļas bumbiņas (golfa bumbiņas lielumā).
    Gatavo kotletes burgeriem. Samīca liellopa gaļu ar piedevām...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  5. Uz pannas izklāj cepamo papīru, uz tā izkārto gaļas bumbas un veido plānas kotletes. Svarīgi tās veidot lielas, jo cepšanas procesā gaļa sarūk.
    Uz pannas izklāj cepamo papīru, uz tā izkārto gaļas bumbas u...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  6. Nogriež tikpat liela izmēra cepamo papīru un liek kotletēm pa virsu tā, lai visas apklātas.
  7. Liek kotletes saldētavā uz ~ 30 min. (tas jādara, lai plānā kotlete neizjuktu, kad ņems rokā un liks uz pannas).
    Liek kotletes saldētavā uz ~ 30 min. (tas jādara, lai plānā...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  8. Kamēr kotletes saldējas, ņem burgermaizītes pārgriež uz pusēm.
    Kamēr kotletes saldējas, ņem burgermaizītes pārgriež uz pusē...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  9. Ja ir tosteris, tad var maizīti apgrauzdēt, lai maize gardāka.
    Ja ir tosteris, tad var maizīti apgrauzdēt, lai maize gardāk...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  10. Maizes augšu tosterī tur aptuveni 1 minūti tā, lai viegli apgrauzdējas. Maizes apakšu tur tik ilgi, kamēr iekšējā daļa viegli brūna (~2 min.).
    Maizes augšu tosterī tur aptuveni 1 minūti tā, lai viegli ap...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  11. Cep kotletes. Uzlej eļļu, uzsilda pannu, liek virsū sasalušās kotletes. Kotletes jāapgriež uzmanīgi, jo var izjukt pēc atkušanas.
    Cep kotletes. Uzlej eļļu, uzsilda pannu, liek virsū sasalušā...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  12. Tomātu, marinētu gurķi sagriež ripās, sagriež salātu, atlikušo pusi sīpola un sieru
    Tomātu, marinētu gurķi sagriež ripās, sagriež salātu, atliku...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  13. Uz maizes uzsmērē Iepriekš sagatavoto mērci un kārto šādā secībā: Krievijas siers, kotlete, kausētais siers, uzspiež mazlietiņ kečupu, atkal liek kotleti. Tālāk liek ko vien gribās un kādā secībā gribās (sastāvdaļās ierakstīju ko es parasti lieku).
    Uz maizes uzsmērē Iepriekš sagatavoto mērci un kārto šādā se...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

  14. Ja grib, var burgerus uzsildīt pirms pasniegšanas lai būtu silti.

    Labu apetīti!
    Ja grib, var burgerus uzsildīt pirms pasniegšanas lai būtu s...

    FOTO: Kristaps Gerliņš

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču sacepums

Kabaču sacepums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA