Burgers "Bigmac" mājas gaumē

3 1

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 10 burgermaizītes
  • 500 g liellopa gaļas
  • 300 g Krievijas siera
  • 1 paciņa kausēts siera produkta plāksnītēs
  • 1 tomāts
  • 2 marinēti gurķi
  • 1 kāposts "Iceberg"
  • 1/2 sīpola
  • Kečups
  • Piedeva gaļai
  • Sāls
  • Mērcei:
  • 1/2 sīpola
  • 2 ēd. k. Franču mērces
  • 3 ēd. k. majonēzes

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo visas sastāvdaļas ērtākai gatavošanai.
    Sagatavo visas sastāvdaļas ērtākai gatavošanai.
  2. Uztaisa mērci. Tai vajadzēs 1/2 sīpolu, majonēzi un Franču mērci. Ieliek ~ 3 ēd. k. majonēzes trauciņā. Turpat ieliek 2 ēd. k. Franču mērces.
    Uztaisa mērci. Tai vajadzēs 1/2 sīpolu, majonēzi un Franču m...
  3. Sakapā sīpolu gabaliņos un ieber trauciņā pie mērces. Sakuļ, pagaršo, ja liekas par stipru, tad pieliek vairāk majonēzes, ja mērce sanāk par maz tad attiecīgi liek vēl klāt sastāvdaļas. Kad mērce gatava, ieliek ledusskapī uz 30 min.
    Sakapā sīpolu gabaliņos un ieber trauciņā pie mērces. Sakuļ,...
  4. Gatavo kotletes burgeriem. Samīca liellopa gaļu ar piedevām gaļai un sāli. No samīcītās masas veido gaļas bumbiņas (golfa bumbiņas lielumā).
    Gatavo kotletes burgeriem. Samīca liellopa gaļu ar piedevām...
  5. Uz pannas izklāj cepamo papīru, uz tā izkārto gaļas bumbas un veido plānas kotletes. Svarīgi tās veidot lielas, jo cepšanas procesā gaļa sarūk.
    Uz pannas izklāj cepamo papīru, uz tā izkārto gaļas bumbas u...
  6. Nogriež tikpat liela izmēra cepamo papīru un liek kotletēm pa virsu tā, lai visas apklātas.
  7. Liek kotletes saldētavā uz ~ 30 min. (tas jādara, lai plānā kotlete neizjuktu, kad ņems rokā un liks uz pannas).
    Liek kotletes saldētavā uz ~ 30 min. (tas jādara, lai plānā...
  8. Kamēr kotletes saldējas, ņem burgermaizītes pārgriež uz pusēm.
    Kamēr kotletes saldējas, ņem burgermaizītes pārgriež uz pusē...
  9. Ja ir tosteris, tad var maizīti apgrauzdēt, lai maize gardāka.
    Ja ir tosteris, tad var maizīti apgrauzdēt, lai maize gardāk...
  10. Maizes augšu tosterī tur aptuveni 1 minūti tā, lai viegli apgrauzdējas. Maizes apakšu tur tik ilgi, kamēr iekšējā daļa viegli brūna (~2 min.).
    Maizes augšu tosterī tur aptuveni 1 minūti tā, lai viegli ap...
  11. Cep kotletes. Uzlej eļļu, uzsilda pannu, liek virsū sasalušās kotletes. Kotletes jāapgriež uzmanīgi, jo var izjukt pēc atkušanas.
    Cep kotletes. Uzlej eļļu, uzsilda pannu, liek virsū sasalušā...
  12. Tomātu, marinētu gurķi sagriež ripās, sagriež salātu, atlikušo pusi sīpola un sieru
    Tomātu, marinētu gurķi sagriež ripās, sagriež salātu, atliku...
  13. Uz maizes uzsmērē Iepriekš sagatavoto mērci un kārto šādā secībā: Krievijas siers, kotlete, kausētais siers, uzspiež mazlietiņ kečupu, atkal liek kotleti. Tālāk liek ko vien gribās un kādā secībā gribās (sastāvdaļās ierakstīju ko es parasti lieku).
    Uz maizes uzsmērē Iepriekš sagatavoto mērci un kārto šādā se...
  14. Ja grib, var burgerus uzsildīt pirms pasniegšanas lai būtu silti.

    Labu apetīti!
    Ja grib, var burgerus uzsildīt pirms pasniegšanas lai būtu s...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

CIlveks 2016. gada 19. maijs 20:15
kk
pameginasu
Antra 2016. gada 3. aprīlis 18:13
sanāk gardi :-)
madara 2011. gada 11. marts 15:29
mmmm... labpraat tagad tādus notiesaatu! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni