Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kutabi

FOTO: Zaika

Kolekcijas: Fotoreceptes
Šī ir viena no Kaukāza virtuves receptēm, kas parāda kā no vienkāršām lietām var pagatavot ekstra garšīgus ēdienus (neko lieki nesarežģīt) Pirmais atklājums man bija kā no miltiem, sāls un ūdens top supergaršīgs lavašs- cik vienkārši, lēti un ātri (bez jebkādām taukvielām) Šī pati masa tiek izmantota kutabi gatavošanā. Pildījumā var likt savu iecienītāko- t.sk. pildījumu no dārzeņiem, rīsi+ola, vārītu kartupeļu mīce, utt- t.sk.saldo pildījumu- biezpiens vai džems.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • Mīklai:
  • 3 glāzes miltu
  • 1 tējk. smalkā sāls
  • Ūdens
  • Pildījumam:
  • 400 g maltas jēra gaļas (var izmantot jebkuru citu gaļu)
  • Sīpols
  • Ķiploka daiviņas
  • Šāls
  • Pipari
  • Zaļumi (pētersīļi, dilles, kinza)
  • Sojas mērce
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Pannā sacep gaļu ar sasmacinātiem sīpoliem, ķiploku, garšvielām,līdzīgi, kā gatavojot maltas gaļas mērci.
    Pannā sacep gaļu ar sasmacinātiem sīpoliem, ķiploku, garšvie...

    FOTO: Zaika

  2. Pievieno 1-2 tējk. sojas mērces, sasmalcinātus zaļumus, apmaisa, pārliek traukā, lai atdziest.
  3. Gatavojo mīklu- izsijā miltus, pievieno sāli, pielej ūdeni, mīca ar rokām, kamēr mīkla viendabīga, stingra un nelīp pie rokām.
  4. Mīklu izrullē 1-0,5mm biezumā, un ar zupas šķīvja palīdzību izgriež apļveida formas.
    Mīklu izrullē 1-0,5mm biezumā, un ar zupas šķīvja palīdzību...

    FOTO: Zaika

  5. Formās pilda gaļu, saloka liela pīrāga veidā, rūpīgi aizspiež maliņas (lai labāk saliptu, pirms aizspiešanas apslaka mīklas maliņas ar ūdeni).
    Formās pilda gaļu, saloka liela pīrāga veidā, rūpīgi aizspie...

    FOTO: Zaika

  6. Uzkarsē pannu (neizmanto taukvielas). Pannai jābūt ar veselu pārklājumu, lai " nepierauj" . Liek pannā pa vienam vai diviem un cep. Ik pa brīdim pamaina puses (jāuzmanās, jo izcepas ļoti ātri, apm. 3-5 min. ). Tikīdz iegūst brūnganu nokrāsu (līdzīgi kā lavašs), tā ņem nost no pannas, liek traukā un nekavējoties apsmērē ar sviesta gabaliņu. Cep nākošo.
    Uzkarsē pannu (neizmanto taukvielas).  Pannai jābūt ar vesel...

    FOTO: Zaika

  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grauzdiņu salāti ar kukurūzu un sieru

Grauzdiņu salāti ar kukurūzu un sieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas