Kutabi

2011. gada 9. marts
Foto: Zaika
Šī ir viena no Kaukāza virtuves receptēm, kas parāda kā no vienkāršām lietām var pagatavot ekstra garšīgus ēdienus (neko lieki nesarežģīt) Pirmais atklājums man bija kā no miltiem, sāls un ūdens top supergaršīgs lavašs- cik vienkārši, lēti un ātri (bez jebkādām taukvielām) Šī pati masa tiek izmantota kutabi gatavošanā. Pildījumā var likt savu iecienītāko- t.sk. pildījumu no dārzeņiem, rīsi+ola, vārītu kartupeļu mīce, utt- t.sk.saldo pildījumu- biezpiens vai džems.
Pagatavošana
60 min
1. Pannā sacep gaļu ar sasmacinātiem sīpoliem, ķiploku, garšvielām,līdzīgi, kā gatavojot maltas gaļas mērci.
Foto: Zaika
2. Pievieno 1-2 tējk. sojas mērces, sasmalcinātus zaļumus, apmaisa, pārliek traukā, lai atdziest.
3. Gatavojo mīklu- izsijā miltus, pievieno sāli, pielej ūdeni, mīca ar rokām, kamēr mīkla viendabīga, stingra un nelīp pie rokām.
4. Mīklu izrullē 1-0,5mm biezumā, un ar zupas šķīvja palīdzību izgriež apļveida formas.
Foto: Zaika
5. Formās pilda gaļu, saloka liela pīrāga veidā, rūpīgi aizspiež maliņas (lai labāk saliptu, pirms aizspiešanas apslaka mīklas maliņas ar ūdeni).
Foto: Zaika
6. Uzkarsē pannu (neizmanto taukvielas). Pannai jābūt ar veselu pārklājumu, lai " nepierauj" . Liek pannā pa vienam vai diviem un cep. Ik pa brīdim pamaina puses (jāuzmanās, jo izcepas ļoti ātri, apm. 3-5 min. ). Tikīdz iegūst brūnganu nokrāsu (līdzīgi kā lavašs), tā ņem nost no pannas, liek traukā un nekavējoties apsmērē ar sviesta gabaliņu. Cep nākošo.
Foto: Zaika
7. Lai labi garšo!
Uz augšu