Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Hačapuri (ხაჩაპური)

2011. gada 7. marts
Foto: Vita Sīle
Pagatavošana
30 min
1. Uztaisa pildījumu: sieru sarīvē uz rupjās rīves vai izlaiž caur gaļas mašīnu, sajauc ar sviestu un kultām olām.
2. Samīca ne ļoti cietu mīklu, izveltnē plānu apli (jo plānāks, jo garšīgāks sanāks) pannas, uz kuras ceps, lielumā, uzsmērē uz tā apļa pildījumu aptuveni 0,5 cm biezumā, pārsedz ar otru, tikai drusku mazāku apli, aizknaiba smuki maliņas. Čuguna pannu ietauko, uz tās liek hačapuri (ar aizknaibīto šuvīti uz leju), uzliek pannai vāku un cep aptuveni 5-8 minūtes uz nelielas uguns, tad apmet uz otru pusi un cep (jau bez vāka) arī kādas 5-8 minūtes. Noceļ no pannas, apsmērē ar sviestu vai krējumu (lai mīkstāks), cep nākamo. Man no šī mīklas daudzuma sanāk 3 hačapuri.
Uz augšu