Sākums > Receptes > Zupas

Tomātu zupa ar vistu un olu

2011. gada 26. februāris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
45 min
1. Gatavo buljonu. Nomazgā vistu stilbiņus, nogriež to, kas ir lieks un liek katlā. Vāra vismaz 25 - 30min. (Jānoņem arī putas ik pa laikam).
Foto: TeddyWife
2. Pa to laiku sagriež tomātus mazos kubiciņos. Vēlams pirms tam no tomātiem izņemt sēklas (vidiņus), lai zupa garšīgāka un bez sēkliņām.
Foto: TeddyWife
3. Notīra pusi ķiploka un saspiež to atsevišķā, mazākā katlā.
Foto: TeddyWife
4. Smalki sagriež pāris koriandra lapiņas.
Foto: TeddyWife
5. Kad buljons jau gatavs (vistas gaļa mīksta), ņem vistu ārā no katla, liek uz atsevišķa šķīvja. Buljonu ārā nelej.
6. Vistas gaļu atdala no kauliem, atbrīvojas arī no ādas un liek iekšā atpakaļ buljonā.
Foto: TeddyWife
7. Katliņu, kurā iespiedām ķiploku, liekam uz plīts. Ķiploku pavisam nedaudz apbrūnina (bez eļlas, bez sviesta).
8. Kad ķiploks kļuvis brūnāks, klāt ber tomātus un pasautē apmēram 3min.
Foto: TeddyWife
9. Tomātiem pievieno tomātu mērci.
Foto: TeddyWife
10. Pasautē 3-5min un pa virsu uzber nedaudz koriandra.
Foto: TeddyWife
11. Uz plīts liek virsū buljonu un tam klāt pievieno izveidoto tomātu masu.
Foto: TeddyWife
12. Pievieno garšvielas - sāli, piparus, var pievienot arī nedaudz bazilika, kā arī vēlreiz pielikt koriandra lapas. Pavāra 15 - 20minūtes.
13. Pa to laiku var sagatavot kukurūzas cieti. Pāris ēdamkarotes ieber traukā un pārlej ar nelielu daudzumu ūdens, samaisa to (kukurūzas ciete jāliek tik daudz, lai zupa kļūtu nedaudz biezāka, tumīgāka, patīkamāka. Lai nepārspīlētu ar cieti, to var likt iekšā divos piegājienos pa vienai ēdamkarotei, lai zinātu, cik tad īsti likt Atkarīgs no tā, cik buljona ir sagatavots un cik daudz ir piedevu.
14. Pēc tam, kad zupa nedaudz pavārījusies, vēlreiz samaisa cieti un lej iekšā zupā, uzreiz to samaisot. Tad arī var redzēt, vai cieti likt vēl klāt vai arī pietiks.
15. Pēdējais, kas ir jāizdara, ir jāpievieno olas baltums. Atdala olas baltumu no dzeltenuma, olas baltumu nedaudz samaisa, lai labāk baltums tek caur dakšu.
Foto: TeddyWife
16. Zupa gatava!
17. Labu apetīti!
Uz augšu