Baltmaize (pēc izvēles var arī graudu vai citu maizi)
Ūdens
Dažādi zaļumi (dilles, sīpolloki u.c.)
Zilais siers
Garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
45 min.
Nomizo kartupeļus un sagriež kubiciņos, savukārt burkānu notīra un sagriež ripiņās.
FOTO: TeddyWife
Uz plīts liek katlu ar ūdeni. (Ūdens vietā var izmantot arī buljonu, kā arī var pievienot klāt kausēto sieru Dzintars). Kad ūdens ir uzvārījies, iekšā ber kartupeļus ar burkāniem un vāra apmēram 15 minūtes (svarīgi ir atcerēties, ka ūdeni jālej vismaz uz pusi mazāk nekā parasti vārot kādu zupu).
FOTO: TeddyWife
Pa to laiku nomazgā un sagriež šampinjonus.
FOTO: TeddyWife
Nomizo un sagriež sīpolu, nedaudz apcep (var apcept sviestā, lai garšīgāk).
FOTO: TeddyWife
Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies 15 - 20 min, un tie jau ir gandrīz gatavi, liek iekšā šampinjonus un apceptos sīpolus. To visu pavāra vēl 10 - 15 minūtes.
FOTO: TeddyWife
Tagad laiks sākt taisīt grauzdiņus! Paņem pusi no maizes batona, sagriež to šķēlītēs un tad nelielos kubiciņos. Liek tos apcepties cepeškrāsnī uz 200 grādiem, līdz tie paliek brūni (~10 min). Var ik pa laikam tos apmaisīt, lai apbrūninās no visām pusēm.
FOTO: TeddyWife
Kad ir pagājušas 10 - 15 minūtes, zupai lej klāt saldo krējumu. Pavāra vēl 3 - 5 min, tad nedaudz atdzesē.
FOTO: TeddyWife
Sagriež zaļumus.
FOTO: TeddyWife
Bļodiņās saliek zilo sieru (es parasti to sadrupinu nelielos gabaliņos)
FOTO: TeddyWife
Sagatavo blenderi un lej iekšā zupu. Ja ir vēlēšanās, klāt var pievienot piciņu sviesta. Visu sablenderē, līdz izveidojas tāds kā biezenis.
FOTO: TeddyWife
Grauzdiņi arī jau tikmēr ir gatavi.
FOTO: TeddyWife
Salej zupu šķīvjos, pa virsu uzberot grauzdiņus un zaļumus.