Ēdnīcu klasika: meistare atklāj, kā pagatavot krēmu ar bērnības garšu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Privātais arhīvs

Ne viens vien kopš bērnības ar siltumu sirdī atceras ēdnīcu klasisko desertu - krēmu ar dzērveņu ķīseli, kas tika servēts vecajos labajos metāla trauciņos uz krēmbaltas plastmasas kājiņas. Autentisku deserta recepti mums atklāja Skrīveru pārtikas kombināta pieredzes bagātā saldumu meistare Inta Survila, kura kombinātā strādā jau kopš 1969.gada.

Skrīveru pārtikas kombināts slavu iemantojis ar to, ka pirmais Latvijā 1957.gadā sāka ražot konfektes "Gotiņa". Šeit joprojām godā tiek celtas uzņēmuma sendienu receptūras roku darba izpildījumā, izmantojot augstākā labuma izejvielas. Sortimentā ir ne vien dažādu garšu "Gotiņas", bet arī citi iecienīti bērnības dienu gardumi - krējuma pagale, piena īriss ar kakao, šerberts "Purenīte", karamele "Zīmulis" un citi saldie našķi.

"Nesen kombināta telpās esam atklājuši svinību zāli, un svētkos cilvēkus mēdzam iepriecināt ar dažādiem saldumiem, desertiem un pat nelielām maltītēm.

Lielu atzinību pēdējā reizē izpelnījās sendienu ēdnīcu klasika mūsu meistares Intas izpildījumā - skābā krējuma krēms, kuru pagatavot ir daudz vienkāršāk, nekā varētu šķist,"

stāsta kombināta pārstāve Keita Lūse.

Foto: Publicitātes foto

Lūk, piecām krēma porcijām nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 400 g trekna skābā krējuma;
  • 80 g cukura;
  • 1 ĒK želatīna;
  • 1 TK vaniļas cukura.

Skābajā krējumā iemaisa cukuru un vaniļas cukuru, līdz tie izkusuši. Masu nedaudz uzputo.

Pēc tam klāt pievieno un iemaisa iepriekš nelielā ūdens daudzumā uzbriedinātu un karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu.

Gatavo krēmu lej dziļākā paplātē un liek ledusskapī uz pāris stundām sastingt. Pēc tam sagriež kvadrātiņos. Tik vienkārši!

Pasniedz ar mīļāko ogu ķīseli. Izcilai pēcgaršai krēmu dekorē ar rīvētas šokolādes skaidiņām!

Labu apetīti!

Šo klasisko desertu ikvienam būs iespēja nogaršot Skrīveru pārtikas kombinātā Vidusdaugavas Māju kafejnīcu dienās 23. un 24. jūlijā. Vairāk informācijas šeit.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu