6vidēja lieluma saldie pipari(paprika)-krāsas pēc paša gaumes
300g tītara vai jauktas(liellopu+cūkas),vai cūkas maltās gaļas
1tase ar garenajiem rīsiem(var arī brūnos rīsus)
Sāls,pipari
1liels sīpols
1burkāns
100g liesa siera
Zaļumi,mazliet augu eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
80 min.
Vispirms,protams,nomazgā papriku.Nogriež "cepurīti",t.i.,galu ar kātiņu.Izņem sēklas un izskalo.Jāizvāra un jānoskalo rīsi.Jāizvāra burkāns un jāsarīvē.Maltajai gaļai sasmalcina klāt sīpolu,pieliek,piparus,sāli,vārītos rīsus un sarīvēto burkānu.Visu samīca,kā kotletēm.Pilda iekšā piparos un liek uz pannas,kurai drusku uzlieta eļļa.Cep cepeškrāsnī mērenā karstumā apm.30-60 min.,atkarībā cik liela izmēra paprika paņemta.Pāris minūtes pirms izņemšanas no cepeškrāsns pārkaisa ar rīvētu sieru.Kad tas izkusis,ņem ārā un kārto traukā ,pārkaisa ar zaļumiem.
P.S.Ja ir patikšana,gaļas masai cauri var jaukt arī tomāta gabaliņus,sīki sagrieztas paprikas gabaliņus.Burkānu var nelikt,tas ir vairāk dekoratīvam izskatam.Gaļas attiecības pret rīsiem ,var variēt-gaumes jautājums.Arī sieru var nelikt,ja šķiet, ka par treknu.Toties piparu vietā var likt citas garšvielas vai ķiploku.