Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pildīti saldie pipari

Pildīti saldie pipari

FOTO: Gunta Adamoviča

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 6 vidēja lieluma saldie pipari(paprika)-krāsas pēc paša gaumes
  • 300 g tītara vai jauktas(liellopu+cūkas),vai cūkas maltās gaļas
  • 1 tase ar garenajiem rīsiem(var arī brūnos rīsus)
  • Sāls,pipari
  • 1 liels sīpols
  • 1 burkāns
  • 100 g liesa siera
  • Zaļumi,mazliet augu eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Vispirms,protams,nomazgā papriku.Nogriež "cepurīti",t.i.,galu ar kātiņu.Izņem sēklas un izskalo.Jāizvāra un jānoskalo rīsi.Jāizvāra burkāns un jāsarīvē.Maltajai gaļai sasmalcina klāt sīpolu,pieliek,piparus,sāli,vārītos rīsus un sarīvēto burkānu.Visu samīca,kā kotletēm.Pilda iekšā piparos un liek uz pannas,kurai drusku uzlieta eļļa.Cep cepeškrāsnī mērenā karstumā apm.30-60 min.,atkarībā cik liela izmēra paprika paņemta.Pāris minūtes pirms izņemšanas no cepeškrāsns pārkaisa ar rīvētu sieru.Kad tas izkusis,ņem ārā un kārto traukā ,pārkaisa ar zaļumiem.
  2. P.S.Ja ir patikšana,gaļas masai cauri var jaukt arī tomāta gabaliņus,sīki sagrieztas paprikas gabaliņus.Burkānu var nelikt,tas ir vairāk dekoratīvam izskatam.Gaļas attiecības pret rīsiem ,var variēt-gaumes jautājums.Arī sieru var nelikt,ja šķiet, ka par treknu.Toties piparu vietā var likt citas garšvielas vai ķiploku.
    P.S.Ja ir patikšana,gaļas masai cauri var jaukt arī tomāta g...

    FOTO: Gunta Adamoviča

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa

Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas