Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīti saldie pipari

2011. gada 19. janvāris
Foto: Gunta Adamoviča
Pagatavošana
80 min
1. Vispirms,protams,nomazgā papriku.Nogriež "cepurīti",t.i.,galu ar kātiņu.Izņem sēklas un izskalo.Jāizvāra un jānoskalo rīsi.Jāizvāra burkāns un jāsarīvē.Maltajai gaļai sasmalcina klāt sīpolu,pieliek,piparus,sāli,vārītos rīsus un sarīvēto burkānu.Visu samīca,kā kotletēm.Pilda iekšā piparos un liek uz pannas,kurai drusku uzlieta eļļa.Cep cepeškrāsnī mērenā karstumā apm.30-60 min.,atkarībā cik liela izmēra paprika paņemta.Pāris minūtes pirms izņemšanas no cepeškrāsns pārkaisa ar rīvētu sieru.Kad tas izkusis,ņem ārā un kārto traukā ,pārkaisa ar zaļumiem.
2. P.S.Ja ir patikšana,gaļas masai cauri var jaukt arī tomāta gabaliņus,sīki sagrieztas paprikas gabaliņus.Burkānu var nelikt,tas ir vairāk dekoratīvam izskatam.Gaļas attiecības pret rīsiem ,var variēt-gaumes jautājums.Arī sieru var nelikt,ja šķiet, ka par treknu.Toties piparu vietā var likt citas garšvielas vai ķiploku.
Foto: Gunta Adamoviča
Uz augšu