Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Klasiskā ņujorkas siera kūka

Klasiskā ņujorkas siera kūka

FOTO: marika jasa

Lenijam šodien dzimšanas diena- 2 gadiņi! :)
tad nu izlēmu izmantot Ziemassvētku dāvanu ``otro daļu`` Virtuves Pasaules grāmatai un izcept Lenijam par godu siera kūku ņujorkas gaumē. Šī ir mana pirmā siera kūka un izskata ziņā diez ko nesanāca :D .. nu pirmie kucēni un tā.. bet garšoja ļoti labi!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 8 personām
  • 200 g sausiņu [es izmantoju selgas cepumus klasiskos]
  • 120 g cukura
  • Sāls
  • 200 g mīksta sviesta + sviests veidnei
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 4 olas
  • 4 ēd. k. miltu
  • 350 g krējuma biezpiena [maskarpone siers, filadelfia var arī citus izmantos, es liku maskarponi]
  • 125 g skābā kŗejuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

155 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē l
     Cepeškrāsni sakarsē l

    FOTO: marika jasa

  2. idz 180 grādiem. Cepumus vai sausiņus sadrupina, ieber bļodā un samīca kopā ar 50 g cukura, škipsniņu sāls un 80 g sviesta. Veidni ar noņemamām malām ieziež ar sviestu un pamatnē iepilda šo mīklu.
  3. Atlikušo cukuru, sviestu un vaniļas cukuru ar škipsniņu sāls saputo gaišās putās. Olu dzeltenumu atdala no baltuma. Dzeltenumus iemaisa sviesta krēmā. Uzsijā miltus un kopā ar biezpienu un krējumu iemaisa krēmā. Olu baltumus saputo stingrās putās un arī iecilā krēmā.
  4. Biezpiena maisījumu klāj uz mīklas un nolīdzina. Kūku liek krāsnī un cep ~ 1 stundu. Turpat veidnē atdzesē, pēc tam izņem no veidnes un novieto uz lēzena kūku šķivja.
  5. P.S recepte no pavārgrāmatas Pasaules Virtuve [azija, austrālija, amerika]
    P.S recepte no pavārgrāmatas Pasaules Virtuve [azija, austrā...

    FOTO: marika jasa

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomāti ar sīpoliem želejā

Tomāti ar sīpoliem želejā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas