Marinēta karpa

2010. gada 26. decembris
Foto: UgaScott
Pagatavošana
60 min
1. Karpas notīra, izņem iekšas, pārgriež gareniski, nogriež asti un spuras, izņem lielo asaku (ribas atstāj). Sagriež šķērsām gabalos - katru fileju 4 gabalos. Galvai izņem žaunas, kopā ar spurām, asaku, filejas gabaliem pārlej ar verdošu ūdeni, lai tas pārņemtu gabalus. Vāra 8 minūtes.
2. Kamēr vārās zivs, ripiņās sagriež sīpolus un burkānus. Liek vārīties marinādi – 1 litram ūdens pieliek sāli, cukuru, lauru lapas, piparus, uzvāra, pieliek burkānus, vāra 5 minūtes, pieliek sīpolus, izslēdz plīti, kamēr beidz vārīties. Pašās beigās pievieno esenci. (Ja nav esences, parēķina ūdens un etiķa proporcijas. Arī etiķi pievieno beigās).
3. Nolej zivju buljonu. Galvas, spuras, lielo asaku izņem. Karpas filejas liek bļodā, pārlej ar marinādi. Ļauj pa nakti ievilkties. Pārliek servējamā traukā, slāņiem liekot zivi un burkānus ar sīpoliem.
Uz augšu