Kartupeļu salāti vācu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 800 g cietu kartupeļu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 500 ml gaļas buljona
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 skābēti gurķi
  • Mazs saisķītis sīpolloku
  • Malti pipari
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Kārtīgi nomazgājiet kartupeļus un izvāriet ar visu mizu.Gatavus pārlejiet ar aukstu ūdeni,nomizojiet,sagrieziet sķēlēs un ielieciet bļodiņā.Sasmalciniet sīpolu un pievienojiet kartupeļiem.
  2. Uzvāriet buljonu,noceliet no uguns un iemaisiet etiķi,pievienojiet nedaudz sālsun piparus,kamēr vēl silts,pārlejiet ar to kartupeļus un sīpolus. Atstājiet,lai vienu stundu marinējas.
  3. Sasmalciniet sīpollokus,sagrieziet sķēlītēs gurķus.
  4. Nolejiet no kartupeļiem buljonu,sajauciet tos ar gurķiem,sīpollokiem,pievienojiet eļļu,pieberiet sāli un apkaistiet ar pipariem.
  5. Salātus pasniedz siltus,tie labi saderēs kopā ar vārītām desiņām vai sautētu gaļu.
  6. Ja salātus ēdīsiet bez gaļas,pievienojiet tiem cieti novārītas olas vai žāvētu desu,sajauciet kopā ar ar majonēzi(vēlams ''Francis''),pasniedziet aukstu.
  7. Lai labi garšo!!!

Komentāri

Linda 2012. gada 10. janvāris 20:08
laba recepte,jā,laba

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti