Vienkāršā aromātiskā ābolkūka

Sastāvdaļas

  • 3 skābi āboli
  • 1 laima vai citrona sula un rīvēta miziņa
  • 250 ml (140 g) miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera + ⅓ tējk. sāls
  • 3 tējk. vaniļas cukura
  • 125 g margarīna cepšanai
  • 150 ml (130 g) cukura
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. piena
  • 1 tējk. kanēļa + 2 ēd. k. cukura

Pagatavošana

95 min.
  1. Daudzums 8 porcijām.
  2. Uzkarsējiet krāsni līdz 200°C. Izgrieziet āboliem serdi, sagrieziet tos plānās šķēlītēs un sajauciet ar 1 laima vai citrona sulu un rīvētu miziņu. Cepamo formu ieziediet ar margarīnu. Sajauciet miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru. Izkausējiet un atdzesējiet margarīnu. Izkausēto margarīnu putojiet ar cukuru vismaz 5 minūtes. Pa vienai pievienojiet olas un vēlreiz uzputojiet masu. Iemaisiet pusi paredzēto miltu un pienu. Putojot pievienojiet atlikušos miltus, samaisiet mīklu līdz vienmērīgai konsistencei un ielejiet to sagatavotajā formā. Ielieciet mīklā ābolu šķēlītes un pārkaisiet ar kanēļa un cukura maisījumu. Cepiet cepeškrāsnī 35–40 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.

Komentāri

Aija 2015. gada 23. novembris 22:44
Ļoti garšīga kūka. Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize