Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vienkāršā aromātiskā ābolkūka

2010. gada 15. novembris
Foto: Rama
Pagatavošana
95 min
1. Daudzums 8 porcijām.
2. Uzkarsējiet krāsni līdz 200°C. Izgrieziet āboliem serdi, sagrieziet tos plānās šķēlītēs un sajauciet ar 1 laima vai citrona sulu un rīvētu miziņu. Cepamo formu ieziediet ar margarīnu. Sajauciet miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru. Izkausējiet un atdzesējiet margarīnu. Izkausēto margarīnu putojiet ar cukuru vismaz 5 minūtes. Pa vienai pievienojiet olas un vēlreiz uzputojiet masu. Iemaisiet pusi paredzēto miltu un pienu. Putojot pievienojiet atlikušos miltus, samaisiet mīklu līdz vienmērīgai konsistencei un ielejiet to sagatavotajā formā. Ielieciet mīklā ābolu šķēlītes un pārkaisiet ar kanēļa un cukura maisījumu. Cepiet cepeškrāsnī 35–40 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.
Uz augšu