Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vienkāršā aromātiskā ābolkūka

Vienkāršā aromātiskā ābolkūka

FOTO: Rama

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 skābi āboli
  • 1 laima vai citrona sula un rīvēta miziņa
  • 250 ml (140 g) miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera + ⅓ tējk. sāls
  • 3 tējk. vaniļas cukura
  • 125 g margarīna cepšanai
  • 150 ml (130 g) cukura
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. piena
  • 1 tējk. kanēļa + 2 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

95 min.
  1. Daudzums 8 porcijām.
  2. Uzkarsējiet krāsni līdz 200°C. Izgrieziet āboliem serdi, sagrieziet tos plānās šķēlītēs un sajauciet ar 1 laima vai citrona sulu un rīvētu miziņu. Cepamo formu ieziediet ar margarīnu. Sajauciet miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru. Izkausējiet un atdzesējiet margarīnu. Izkausēto margarīnu putojiet ar cukuru vismaz 5 minūtes. Pa vienai pievienojiet olas un vēlreiz uzputojiet masu. Iemaisiet pusi paredzēto miltu un pienu. Putojot pievienojiet atlikušos miltus, samaisiet mīklu līdz vienmērīgai konsistencei un ielejiet to sagatavotajā formā. Ielieciet mīklā ābolu šķēlītes un pārkaisiet ar kanēļa un cukura maisījumu. Cepiet cepeškrāsnī 35–40 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas