Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Plūmju pīrāgs

Plūmju pīrāgs

FOTO: Rama

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 200 g g margarīna cepšanai
  • 400 ml cukura (330 g)
  • 3 olas
  • 400 ml miltu (220 g)
  • 1/2 tējk. kanēļa (pēc izvēles)
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 150 ml skābā krējuma
  • 10 plūmes bez kauliņiem
  • 4-5 ēd. k. cukura pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

85 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 170°C.
  2. Ieziež cepamo formuar margarīnu. Nokaisa formas pamatni un malas ar miltiem.
  3. Saputo margarīnu ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un viegla. Turpinot putošanu, pa vienai pievieno olas.
  4. Izsijā miltus, kanēli, sāli un cepamo pulveri. Saputotajai masai pievieno vienu trešdaļu miltu un vienu trešdaļu paredzētā skābā krējuma daudzuma.
  5. Tupina miltu un skābā krējuma pievienošanu pa atsevišķām porcijām, līdz iegūta vienmērīga masa.
  6. Ielej masu formā un virspusē izkārto plūmes, liekot tās ar grieztajām virsmām uz augšu. Pārkais ar cukuru un cep cepeškrāsnī 50 – 60 minūtes.
  7. Kad kūka gatava, atstāj to vēl 10 minūtes formā, tad izņem ārā un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kad kūka gatava, atstāj to vēl 10 minūtes formā, tad izņem ā...

    FOTO: Rama

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas