Plūmju pīrāgs

2010. gada 15. novembris
Foto: Rama
Pagatavošana
85 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 170°C.
2. Ieziež cepamo formuar margarīnu. Nokaisa formas pamatni un malas ar miltiem.
3. Saputo margarīnu ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un viegla. Turpinot putošanu, pa vienai pievieno olas.
4. Izsijā miltus, kanēli, sāli un cepamo pulveri. Saputotajai masai pievieno vienu trešdaļu miltu un vienu trešdaļu paredzētā skābā krējuma daudzuma.
5. Tupina miltu un skābā krējuma pievienošanu pa atsevišķām porcijām, līdz iegūta vienmērīga masa.
6. Ielej masu formā un virspusē izkārto plūmes, liekot tās ar grieztajām virsmām uz augšu. Pārkais ar cukuru un cep cepeškrāsnī 50 – 60 minūtes.
7. Kad kūka gatava, atstāj to vēl 10 minūtes formā, tad izņem ārā un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Rama
Uz augšu