Plūmju pīrāgs

5 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 200 g g margarīna cepšanai
  • 400 ml cukura (330 g)
  • 3 olas
  • 400 ml miltu (220 g)
  • 1/2 tējk. kanēļa (pēc izvēles)
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 150 ml skābā krējuma
  • 10 plūmes bez kauliņiem
  • 4-5 ēd. k. cukura pārkaisīšanai

Pagatavošana

85 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 170°C.
  2. Ieziež cepamo formuar margarīnu. Nokaisa formas pamatni un malas ar miltiem.
  3. Saputo margarīnu ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un viegla. Turpinot putošanu, pa vienai pievieno olas.
  4. Izsijā miltus, kanēli, sāli un cepamo pulveri. Saputotajai masai pievieno vienu trešdaļu miltu un vienu trešdaļu paredzētā skābā krējuma daudzuma.
  5. Tupina miltu un skābā krējuma pievienošanu pa atsevišķām porcijām, līdz iegūta vienmērīga masa.
  6. Ielej masu formā un virspusē izkārto plūmes, liekot tās ar grieztajām virsmām uz augšu. Pārkais ar cukuru un cep cepeškrāsnī 50 – 60 minūtes.
  7. Kad kūka gatava, atstāj to vēl 10 minūtes formā, tad izņem ārā un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kad kūka gatava, atstāj to vēl 10 minūtes formā, tad izņem ā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Līga 2012. gada 9. augusts 11:48
Ļoti garšīgs un viegli pagatavojams pīrāgs! PALDIES!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize