Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Pilns grāpis biešu zupas

Pilns grāpis biešu zupas

FOTO: Agnese Arne-Kapče

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 1 kg biešu
  • 5 kartupeļi
  • 2 pētersīļu saknes
  • 2 sīpoli
  • 3 burkāni
  • 500 g liellopa gaļas
  • Citronskābe
  • Skābais krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Liek vārīties bietes (var pirkt jau vārītas, ja negribas ķēpāties). Vāra aptuveni 40 minūtes.
    Liek vārīties bietes (var pirkt jau vārītas, ja negribas ķēp...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  2. Kamēr vārās - sasmalcina un apcep sīpolus.
    Kamēr vārās - sasmalcina un apcep sīpolus.

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  3. Plānās ripiņās sagriež burkānus un pētersīļa sakni. Liek klāt sīpoliem un visu turpina cept.
    Plānās ripiņās sagriež burkānus un pētersīļa sakni. Liek klā...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  4. Kamēr sīpoli, pētersīļa sakne un burkāni cepas, mazos gabaliņos sagriež liellopa gaļu.
    Kamēr sīpoli, pētersīļa sakne un burkāni cepas, mazos gabali...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  5. Pievieno gaļu ceptajiem dārzeņiem un visu sutina uz nelielas uguns. Ūdeni klāt liet nevajag, no gaļas izdalīsies sula.
    Pievieno gaļu ceptajiem dārzeņiem un visu sutina uz nelielas...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  6. Kamēr viss sutinās, sagriež kartupeļus kubiņos.
    Kamēr viss sutinās, sagriež kartupeļus kubiņos.

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  7. Mizo bietes (viegli to ir izdarīt, ja vēl karstas apstrādā zem auksta ūdens. Miza viegli nobrucinās, un nemaz nevajag nazi).
  8. Nomizotās bietes sarīvē uz rupjās rīves (es vārīju vairāk kā vajag bietītes, lai pie vienas ķēpas var uztaisīt gardus biešu salātiņus).
    Nomizotās bietes sarīvē uz rupjās rīves (es vārīju vairāk kā...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  9. Kamēr šie darbiņi tika darīti - gaļa ar dārzeņiem jau ir sasautējusies.
    Kamēr šie darbiņi tika darīti - gaļa ar dārzeņiem jau ir sas...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

  10. Gaļas sautējumu un kartupeļus liek katlā, kurā iepriekš uzvārīts ūdens. Vāra vidēji 15-20 minūtes.
  11. Pievieno rīvētās bietes un pavāra vēl 10 minūtes.
  12. Ja bietes ir kļuvušas brūnganas, pieber šķipsniņu citronskābes - tas dos gan patīkamu skābumiņu, gan atdzīvinās zupas krāsu (manā gadījumā gan zupai krāsa nepazuda, bet skābumiņu vienalga gribējās).
  13. Kad zupa gatava, ļauj tai ievilkties 10-20 minūtes, pievieno krējumu, zaļumus un pēc vēlmes sātam pievieno sagrieztu, vārītu olu.

    Lai labi garšo!
    Kad zupa gatava, ļauj tai ievilkties 10-20 minūtes, pievieno...

    FOTO: Agnese Arne-Kapče

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA