Sākums > Receptes > Zupas

Pilns grāpis biešu zupas

2010. gada 22. oktobris
Foto: Agnese Arne-Kapče
Biešu zupa savā būtībā ir ļoti vienkāršs ēdiens, kas patiesi aizrauj. Svarīgākais - labi dārzeņi, kvalitatīva gaļa un gatavošana ar mīlestību.
Pagatavošana
80 min
1. Liek vārīties bietes (var pirkt jau vārītas, ja negribas ķēpāties). Vāra aptuveni 40 minūtes.
Foto: Agnese Arne-Kapče
2. Kamēr vārās - sasmalcina un apcep sīpolus.
Foto: Agnese Arne-Kapče
3. Plānās ripiņās sagriež burkānus un pētersīļa sakni. Liek klāt sīpoliem un visu turpina cept.
Foto: Agnese Arne-Kapče
4. Kamēr sīpoli, pētersīļa sakne un burkāni cepas, mazos gabaliņos sagriež liellopa gaļu.
Foto: Agnese Arne-Kapče
5. Pievieno gaļu ceptajiem dārzeņiem un visu sutina uz nelielas uguns. Ūdeni klāt liet nevajag, no gaļas izdalīsies sula.
Foto: Agnese Arne-Kapče
6. Kamēr viss sutinās, sagriež kartupeļus kubiņos.
Foto: Agnese Arne-Kapče
7. Mizo bietes (viegli to ir izdarīt, ja vēl karstas apstrādā zem auksta ūdens. Miza viegli nobrucinās, un nemaz nevajag nazi).
8. Nomizotās bietes sarīvē uz rupjās rīves (es vārīju vairāk kā vajag bietītes, lai pie vienas ķēpas var uztaisīt gardus biešu salātiņus).
Foto: Agnese Arne-Kapče
9. Kamēr šie darbiņi tika darīti - gaļa ar dārzeņiem jau ir sasautējusies.
Foto: Agnese Arne-Kapče
10. Gaļas sautējumu un kartupeļus liek katlā, kurā iepriekš uzvārīts ūdens. Vāra vidēji 15-20 minūtes.
11. Pievieno rīvētās bietes un pavāra vēl 10 minūtes.
12. Ja bietes ir kļuvušas brūnganas, pieber šķipsniņu citronskābes - tas dos gan patīkamu skābumiņu, gan atdzīvinās zupas krāsu (manā gadījumā gan zupai krāsa nepazuda, bet skābumiņu vienalga gribējās).
13. Kad zupa gatava, ļauj tai ievilkties 10-20 minūtes, pievieno krējumu, zaļumus un pēc vēlmes sātam pievieno sagrieztu, vārītu olu.

Lai labi garšo!
Foto: Agnese Arne-Kapče
Uz augšu