Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Buljonā karsēti rajas „spārni"

2010. gada 21. oktobris
Foto: Salas Zivis
Paldies, Līgai, par iesūtīto foto!
Pagatavošana
35 min
1. Rajas "spārnus" sagriež filejās un noņem ādu. Katlā ielej ūdeni un etiķi vai citronu sulu, pievieno sīpolu, lauru lapas, timiāna un pētersīļu zariņus, pieber melnos pipargraudus un visu uzvāra. Tad vāra uz lēnas uguns vēl 10 min. Buljonu atdzesē un lieto siltu. Raju sagriež četros vienādos gabalos un liek katlā. Pāri lej siltu buljonu, lai zivs gabali būtu pilnībā nosegti.
2. Zivi karsē 10 – 15 min., līdz 75 °C - šķidrumam neļauj vārīties. Zivs gatavību pārbauda ar dakšiņu - gaļai viegli jādalās gabalos. Pasniedzot karstu raju – to kārto uz siltas paplātes kopā ar garšaugiem un sīpoliem. Lai pasniegtu aukstu raju, zivs gabalus izņem no buljona un kārto seklā traukā, ko pēc tam liek aukstā ūdens peldē, lai zivs strauji atdzistu. Tad līdz pasniegšanai tur ledusskapī.
3. Rajas "spārnus" var gatavot arī veselus un ar ādu, pēc karsēšanas ādu nolobot un gaļu atdalot no skrimšļa.
Uz augšu