Tīģergarneles cēzara mērcē ar anšoviem

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 200 g iztīrītu tīģergarneļu
  • 300 g romiešu lapu salātu
  • 100 g parmezāna siera
  • 4 šķēles gaišās čabatas
  • 1 ķiploka daiva
  • 1 tējk. sasmalcinātas ingvera saknes
  • 60 ml olīveļļas
  • 4 tējk. kaņepju sviesta
  • Asais pipars
  • Jūras sāls
  • Baltie pipari
  • Mērcei
  • 2 olas
  • 200 ml olīveļļas
  • 200 ml augu eļļas
  • 40 g sasmalcinātu anšovu
  • 1 ēdamk. sinepju
  • Jūras sāls

Pagatavošana

75 min.
  1. Samaisa saspiestu ķiploku, sasmalcinātu aso piparu, ingvera sakni, olīveļļu, jūras sāli un samaltus baltos piparus. Tīģergarneles sagatavotā marinādē tur 1 h. Atsevišķi saputo olas ar sinepēm, sāli. Pakāpeniski lej klāt olīveļļu, augu eļļu un beigās ieputo mērcē anšovus. Čabatas šķēles apziež no vienas puses ar kaņepju sviestu, liek sakarsētā, sausā pannā ar sviestu uz leju. Apcep no abām pusēm, līdz šķēles zeltainas. Arī tīģergarneles apcep sausā pannā, nenotecinot marinādi. Noskalotas un rupjos gabalos saplūkātas salātu lapas viegli pārlej ar daļu no sagatavotās mērces, apmaisa un liek šķīvī. Virsū kārto garneles, kaņepju maizītes un uzrīvē parmezāna sieru. Var pārliet visu vēl ar mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti