Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Tīģergarneles cēzara mērcē ar anšoviem

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g iztīrītu tīģergarneļu
  • 300 g romiešu lapu salātu
  • 100 g parmezāna siera
  • 4 šķēles gaišās čabatas
  • 1 ķiploka daiva
  • 1 tējk. sasmalcinātas ingvera saknes
  • 60 ml olīveļļas
  • 4 tējk. kaņepju sviesta
  • Asais pipars
  • Jūras sāls
  • Baltie pipari
  • Mērcei
  • 2 olas
  • 200 ml olīveļļas
  • 200 ml augu eļļas
  • 40 g sasmalcinātu anšovu
  • 1 ēdamk. sinepju
  • Jūras sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Samaisa saspiestu ķiploku, sasmalcinātu aso piparu, ingvera sakni, olīveļļu, jūras sāli un samaltus baltos piparus. Tīģergarneles sagatavotā marinādē tur 1 h. Atsevišķi saputo olas ar sinepēm, sāli. Pakāpeniski lej klāt olīveļļu, augu eļļu un beigās ieputo mērcē anšovus. Čabatas šķēles apziež no vienas puses ar kaņepju sviestu, liek sakarsētā, sausā pannā ar sviestu uz leju. Apcep no abām pusēm, līdz šķēles zeltainas. Arī tīģergarneles apcep sausā pannā, nenotecinot marinādi. Noskalotas un rupjos gabalos saplūkātas salātu lapas viegli pārlej ar daļu no sagatavotās mērces, apmaisa un liek šķīvī. Virsū kārto garneles, kaņepju maizītes un uzrīvē parmezāna sieru. Var pārliet visu vēl ar mērci.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas