Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Viens ritīg` garšīgs strogonovs ar rīsiem

2010. gada 11. oktobris
Foto: Agnese Arne-Kapče
Pagatavošana
90 min
1. Sagriež gaļu šķēlēs un izklapē līdzīgi kā gatavojot karbonādes.
Foto: Agnese Arne-Kapče
2. Izklapētās šķēles sagriež šaurās strēmelēs.
Foto: Agnese Arne-Kapče
3. Gaļu apcep sviestā un liek katlā, kur sautēsies strogonovs.
Foto: Agnese Arne-Kapče
4. Sasmalcina sīpolus un sviestā apcep.
Foto: Agnese Arne-Kapče
5. Sarīvē burkānus un pievieno apceptajiem sīpoliem. Visu apcep.
Foto: Agnese Arne-Kapče
6. Applaucē tomātus, novelk miziņu, sasmalcina un pievieno apceptajiem sīpoliem un burkāniem. Mazu brītiņu pasutina
Foto: Agnese Arne-Kapče
7. Turpat pievieno tomātu pastu un turpina sutināt
Foto: Agnese Arne-Kapče
8. Pēc 5-10 minūtēm masu lej katlā pie apceptās gaļas. Pielej nedaudz ūdeni.
Foto: Agnese Arne-Kapče
9. Sautē līdz gaļa pavisam mīksta - vidēji pusstundu. Pa to laiku liek vārīties apaļos rīsiņus (tā garšīgāk) :)
10. Kad viss gatavs - liek rīsusuz šķīvja, izrok bedrīti pa vidu, tur lej strogonovu un apkaisa ar zaļumiem.
11. Labu apetīti!
Uz augšu