Sākums > Receptes > Zupas

Vienkāršā frikadeļu zupa

2010. gada 7. oktobris
Foto: Agnese Arne-Kapče
Frikadeļu zupa ir vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga. Klasiski – katlā kopā ar maltās gaļas frikadelēm peld arī kartupeļi un burkāni, bet šī zupa ļaujas daudzveidībai un, pēc saviem ieskatiem, to vari papildināt arī ar citiem dārzeņiem.
Pagatavošana
50 min
1. Salmiņos sarīvē vai sagriež kartupeļus un burkānus, liek vārīties zupas katlā.
Foto: Agnese Arne-Kapče
2. Kamēr kartupeļi un burkāniņi vārās, gatavo frikadelītes. Maltai gaļai pievieno oliņas, miltus, piparus un universālo garšvielu, visu sajauc.
Foto: Agnese Arne-Kapče
3. No iegūtās masas veido gaļas bumbiņas.
Foto: Agnese Arne-Kapče
4. Kad kartupeļi un burkāni ir aptuveni 10 minūtes vārījušies, pievieno frikadelītes un buljona kubiciņus. Visu vāra vēl 20 minūtes.
5. Garšīgāka un aromātiskāka zupiņa būs, ja pasniegs to ar krējumu un dillītēm.

Labu apetīti!
Foto: Agnese Arne-Kapče
Uz augšu