1. Rupjos salmiņos sagriež kāļus, selerijas sakni, burkānus. Kartupeļus dala aptuveni 4-6 daļās - atkarībā no tā lieluma.
2. Visu liek bļodā un kārtīgi sajauc ar kartupeļu garšvielu - cik daudz - tas pēc paša ieskatiem. Man patīk pikants ēdiens - es beru diezgan daudz.
3. Nomazgā vistu šķiņķīšus un apber ar universālo garšvielu un kariju (jeb speciālo garšvielu vistas ēdieniem).
4. Obligāts piederums ir maisiņš produktu cepšanai, jeb "piedurkne", kā mēs to vienkāršoti dēvējam :) Tām ir dažādi izmēri un lai pagatavotu šo porciju - nepieciešams liels izmērs (aptuveni 40x50cm).
5. Piedurknē pa vidu kārto vistu un apkārt apber dārzeņus, galu aizsien ciet, pa vidu ar adatu izdur vairākus caurumus (lai maiss cepšanas procesā nepārplīst) un liek cepeškrāsnī.

Foto: Agnese Arne-Kapče
6. Stundu cep 200 grādos. Maiss būs piepūties kā balons. Jābaidās nav :)

Foto: Agnese Arne-Kapče
7. Tad plēvi pārgriež pa vidu pušu, liek atpakaļ krāsnī un 10 minūtes cep grillēšanas režīmā jeb 275 grādos. Tādējādi vistiņa iegūst kārdinošu garoziņu (kuru tievētājus laipni aicinu atdot netievētājiem). :)