Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize

2010. gada 27. septembris
Foto: Aija Bērziņa
Šī recepte nāk no manas māmiņas, tādēļ tā man īpaši mīļa - taču tajā variet iecept to, kas pašam vislabāk iet pie sirds.
Pagatavošana
29 min
1. Iesākumā paņem vidēja izmēra bļodu, kur visu sajauc.
2. 4 olas, 1/2 glāzi cukura, sodu, citronskābi samaisa traukā - liek biezpienu (sabirdinot), miltus. Masu samaisa līdz tā ir viendabīga. Tad liek ledusskapī, kamēr mizosiet ābolus, lai tā sagatavojas līst krāsnī.
3. Ieslēdz krāsni, lai jau uzkarst, kamēr gatavosiet plātsmaizi.
4. Ābolus sagriež šķēlītēs. Uz pannas liek cepampapīru (eļļa nav nepieciešama). Izklāj mīklu vienmērīgi. Sakrāmē ābolu šķēlītes kā armijniekus rindās. Izrotā tukšās vietas ar dzērvenēm.
5. Tad atsevišķā trauciņā sajauc 1 olu ar krējumu (1 ēd. kar), daudzumu izlīdzina uz plātsmaizes. Tas padarīs to mitrāku.
6. Visam pārkaisa kanēli un cukuru,"uz aci".
Foto: Aija Bērziņa
7. Pannu liek krāsnī uz 180 grādiem, 29 minūtēm.
8. Tad tai vajadzētu izskatīties aptuveni šādai:
Foto: Aija Bērziņa
9. Nu ko mīļie, tagad atliek tik sagriezt (vislabāk nedaudz atdzesētu), un labu apetīti! :)
Foto: Aija Bērziņa
Uz augšu