Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize

Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize

FOTO: Aija Bērziņa

Šī recepte nāk no manas māmiņas, tādēļ tā man īpaši mīļa - taču tajā variet iecept to, kas pašam vislabāk iet pie sirds.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 olas + 1 garnējumam
  • 1 /2 glāze cukura + garnējumam
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. citronskābes
  • 1 paciņa biezpiena
  • 8 ēd. k. miltu
  • Dzērvenes
  • 4 āboli
  • Kanēlis
  • 1 ēd. k. krējuma (garnējumam)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

29 min.
  1. Iesākumā paņem vidēja izmēra bļodu, kur visu sajauc.
  2. 4 olas, 1/2 glāzi cukura, sodu, citronskābi samaisa traukā - liek biezpienu (sabirdinot), miltus. Masu samaisa līdz tā ir viendabīga. Tad liek ledusskapī, kamēr mizosiet ābolus, lai tā sagatavojas līst krāsnī.
  3. Ieslēdz krāsni, lai jau uzkarst, kamēr gatavosiet plātsmaizi.
  4. Ābolus sagriež šķēlītēs. Uz pannas liek cepampapīru (eļļa nav nepieciešama). Izklāj mīklu vienmērīgi. Sakrāmē ābolu šķēlītes kā armijniekus rindās. Izrotā tukšās vietas ar dzērvenēm.
  5. Tad atsevišķā trauciņā sajauc 1 olu ar krējumu (1 ēd. kar), daudzumu izlīdzina uz plātsmaizes. Tas padarīs to mitrāku.
  6. Visam pārkaisa kanēli un cukuru,"uz aci".
    Visam pārkaisa kanēli un cukuru,"uz aci".

    FOTO: Aija Bērziņa

  7. Pannu liek krāsnī uz 180 grādiem, 29 minūtēm.
  8. Tad tai vajadzētu izskatīties aptuveni šādai:
    Tad tai vajadzētu izskatīties aptuveni šādai:

    FOTO: Aija Bērziņa

  9. Nu ko mīļie, tagad atliek tik sagriezt (vislabāk nedaudz atdzesētu), un labu apetīti! :)
    Nu ko mīļie, tagad atliek tik sagriezt (vislabāk nedaudz atd...

    FOTO: Aija Bērziņa

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas