Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Dzērvenes pūdercukurā

Dzērvenes pūdercukurā

FOTO: Dansukker

Dzērveņu vietā var izmantot brūklenes, smiltsērkšķus u.c. līdzīgas ogas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g Dansukker pūdercukura
  • 1 kg dzērveņu
  • 200 ml ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Iepriekš sagatavo divas paplātes: vienu izklāja ar salvetēm un otru – ar cepampapīru.
  2. Bļodiņā sajauc ūdeni ar vismaz 6 ēdamkarotēm pūdercukura (jo koncentrētāku sīrupu gatavo, jo biezāku cukura kārtu ap ogām iegūst).
  3. Dzērvenes noskalo, ieber sietiņā, iegremdē un brīdi patur cukura sīrupā. Pēc tam ar sietiņu dzērvenes izceļ no sīrupa un izber uz salvetēm izklātās paplātes, kur ogas īsu brīdi patur, bet neļauj pavisam nožūt.
  4. Tad tās pārber uz otras paplātes, kas izklāta ar cepampapīru. Caur sausu sietiņu dzērvenes apkaisa ar pūdercukuru, vienlaicīgi kustinot paplāti, lai ogas apviļātos pūdercukurā.
  5. Kad ogas vienmērīgi pārklājušās ar pūdercukuru, tās atstāj nožūt.
    Apmēram pēc 15 – 20 minūtēm dzērvenes ieber kādā traukā un pirms pasniegšanas vēlreiz caur sietiņu pārkaisa pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kad ogas vienmērīgi pārklājušās ar pūdercukuru, tās atstāj n...

    FOTO: Dansukker

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes
| 8. jūlijs 16:52 8.07 16:52
10 iemesli, kāpēc nemitīgi gribas ēst
Kā to labot?
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas