1. Kartupeļus ieliek vārīties karstā ūdenī, pirms vārīšanās beigām pievieno sāli, pēc garšas.
2. Kartupeļus nokāš un uzreiz sastampā ( lai būtu virs 80°C , savādāk būs klīsterīga masa. Masu atdzesē līdz 60°C t.i., kad ieliek masā mazo pirkstiņu, pirksts nedeg. Tad var pievienot sakultu olas dzeltenumu un 1/3 miltu. Kārtīgi samaisa.
3. Tikai tad, kad ir viss sagatavots var putot olas baltumu un ne cietās putas, kad veidojas vieglas galotnītes. Ja putos ātrāk, olas baltums sulosies.
4. Veido formas muciņas, bumbierīšus, ābolus, bumbiņas utt. Panē vispirms miltos, tad olas baltumā un beigās rīvmaizē.
5. Liek vārīties eļļā 160-180°C. Vāra līdz ir zeltani brūna garoziņa. Pasniedz ar krējumu.
Labu apetīti! :)

Foto: Santa Balode