Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Burkānu čatnijs

Burkānu čatnijs

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg mazo burkāniņu
  • 2 sīpoli
  • 2 apelsīni
  • 200 ml ūdens
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 1 ēd. k. sāls
  • 2 tējk. melno piparu
  • 2 tējk. karija
  • 2 tējk. saspiestu svaigu ķiploku
  • 200 ml Sultānas rozīņu
  • 400 ml baltvīna etiķa
  • 500 g Dansukker Ievārījuma cukura (var aizstāt ar 330 g Dansukker ievārījumu cukura "1+3", vai 1 kg baltā smalkā cukura)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Burkānus noskalo, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs. Apelsīniem norīvē miziņu, tad pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Burkānus, sīpolus, apelsīnu sulu un miziņu liek katlā un nelielā karstumā vāra 5 minūtes. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt vēl 5 minūtes*. Čatniju pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
  2. * Ar ievārījumu cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto jāvāra 10 minūtes.
    * Ar ievārījumu cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. A...

    FOTO: Dansukker

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas