Bumbieru un zemesriekstu pīrāgs

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 115 g sviesta
  • 115 g cukura
  • 3 olas
  • 225 g miltu
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 2 ēd. k. piena
  • 50 g zemesriekstu
  • 4 -5 bumbieri
  • 3 ēd. k. medus

Pagatavošana

80 min.
  1. Izkausē sviestu un sakuļ kopā ar cukuru, kamēr paliek tāds krēmīgs.
    Izkausē sviestu un sakuļ kopā ar cukuru, kamēr paliek tāds k...
  2. Pēc tam pa vienai pievieno olas un katru reizi kārtīgi sakuļ.
    Pēc tam pa vienai pievieno olas un katru reizi kārtīgi sakuļ...
  3. Sajauc kopā miltus un cepamo pulveri, tad iejauc iekšā pienu. Pievieno šo masu sviesta masai.
  4. Divas trešdaļas bumbieru sakriež kubiņos.
    Divas trešdaļas bumbieru sakriež kubiņos.
  5. Masai pievieno sadrupinātus riekstus un bumbierus, visu sajauc kopā.
    Masai pievieno sadrupinātus riekstus un bumbierus, visu saja...
  6. Gatavo masu liek sagatavotā veidnē. (Es veidnei apakšā lieku cepamo papīru, lai pēc tam vieglāk izņemt laukā).
    Gatavo masu liek sagatavotā veidnē. (Es veidnei apakšā lieku...
  7. Sagriež atlikušo bumbieru šķēlēs un kārto uz pīrāga, pa vidu ieliek rozīnes (var arī atstāt riekstus, ko ielkt).
    Sagriež atlikušo bumbieru šķēlēs un kārto uz pīrāga, pa vidu...
  8. Cep 180C apmēram 1h. Kad pīrāgs gatavs, izņem no cepeškrāsns, apsmērē virsu ar medu,
    Cep 180C apmēram 1h. Kad pīrāgs gatavs, izņem no cepeškrāsns...
  9. Atdzesē un pasniedz.
    Atdzesē un pasniedz.
  10. Lai sanāk gards pīrāgs!
  11. Labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Anete 2014. gada 18. jūnijs 23:22
Vai kāds var paskaidrot kāpēc ir vajadzīgs piens? Vai bez tā kautkas nesanāk? Es vienkārši pienu uzturā ļoti reti lietoju, neko netaisu arī no viņa. Man viņš jāpērk speciāli tām divām ēdamkarotēm. Ļoti gribētos zināt, kāda nozīme viņam ir to iemaisot tajos miltos.
olga 2011. gada 28. maijs 21:40
Superīgs pīrāgs. Bet es viņu gatavoju ar valriekstiem un drusciņ pieliku ābolus lai būtu skābumiņš drusciņ, jo bumbieri par saldu

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize