Sākums > Receptes > Uzkodas

Pildītas sardīnes sicīliešu gaumē

2010. gada 29. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
40 min
1. Sardīnēm notīra zvīņas un izķidā, nogriež galvu, muguras un vēdera spuras, noskalo, izņem muguras asaku. Sardīnes iekšpusi apslaka ar citrona sulu. Sakarsētā eļļā apcep gaiši brūnu rīvmaizi, tad liek bļodā, pievienojot sasmalcinātu anšova fileju. Tīrā pannā, bez eļļas, apcep pīniju sēkliņas, samaisa ar sasmalcinātām rozīnēm, pētersīļiem, rīvmaizi un anšoviem. Sardīnes ierīvē ar sāli un pipariem, tad ņem aiz platākā gala, uzliek pildījumu un sarullē līdz astei. Rullīšus liek formā cieši cits pie cita, ar atvēruma pusi uz leju. Nomazgā un sagriež ripās apelsīnu, liek pamīšus ar lauru lapām starp zivs gabaliņiem. Pārpalikušo pildījumu pārklāj pāri zivīm, apslacina ar palikušo citronu sulu, kas sajaukta ar cukuru un olīveļļu. Cep 25 min., 180°C. Pasniedz ar sausu baltvīnu.
Uz augšu