Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Ķirbja - tomātu aukstā mērce

Ķirbja - tomātu aukstā mērce

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 700 g ķirbja
  • 1 tomāts
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • 1.5 citrona sulaa
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 1 tējk. malta kumīna
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 1/4 tējk. ingvera pulvera
  • 1/4 tējk. karija pulvera
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 šķipsna/s kajenes piparu
  • Sāls pēc garšas
  • Cukurs pēc garšas
  • Zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbi nomizo, sagriež kubiņos. Tomātu noplaucē, noņem miziņu un tā pat sagriež.
  2. Pannā uzkarsē eļļu viegli apcep sīpolus un pusi no ķiploku daudzuma. Pievieno ķirbi un sautēt 10 minūtes.
  3. Pieliek visas sausās garšvielas un vēl sautēt 2-3 minūtes. Tad pievieno tomātu pastu, tomātu, sāli un cukuru. Sautē līdz ķirbis ir gatavs.
  4. Masu atdzesē, sablenderē, beigās pievieno atlikušos ķiplokus un citronu sulu. Pirms pasniedz mērci pievieno zaļumus. Mērce lieliski garšo ar dārzeņiem un kukurūzas čipsiem.

    Lai labi garšo!
    Masu atdzesē, sablenderē, beigās pievieno atlikušos ķiplokus...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas