Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Franču šokolādes kūka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kūkai:
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 300 g miltu
  • Rīvmaize
  • Glazūrai:
  • 30 g sviesta
  • 4 ēd.k. kakao
  • 4 ēd.k. cukura
  • 5 ēd.k. piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Kūka: šokolādi un taukvielas uz lēnas uguns izkausē. Olas un cukuru saputo stingrās putās, iemaisa miltus, pievieno šokolādi, samaisa viendabīgā mīklā. Mīklu lej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē (apmēram 26cm diametrā). Cep krāsnī 175° temp. 30 minūtes.
  2. Kad ta ir gatava, iekšpusē tai jābūt nedaudz mitrai. To var pārbaudīt, iedurot ar zobu bakstāmo kociņu. Kūkai jāpadziest.
  3. Glazūra: sviestu, kakao, cukuru, pienu kausē uz lēnas uguns līdz brīdim, kad viss kļūst viendabīgs. Pēc tam lej pāri kūkai.
  4. Kūku var pārkaisīt ar riekstiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas šķiņķīšu šašliks citronu sulā un adžikā

Vistas šķiņķīšu šašliks citronu sulā un adžikā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas