Franču šokolādes kūka

Sastāvdaļas

  • Kūkai:
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 300 g miltu
  • Rīvmaize
  • Glazūrai:
  • 30 g sviesta
  • 4 ēd.k. kakao
  • 4 ēd.k. cukura
  • 5 ēd.k. piena

Pagatavošana

50 min.
  1. Kūka: šokolādi un taukvielas uz lēnas uguns izkausē. Olas un cukuru saputo stingrās putās, iemaisa miltus, pievieno šokolādi, samaisa viendabīgā mīklā. Mīklu lej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē (apmēram 26cm diametrā). Cep krāsnī 175° temp. 30 minūtes.
  2. Kad ta ir gatava, iekšpusē tai jābūt nedaudz mitrai. To var pārbaudīt, iedurot ar zobu bakstāmo kociņu. Kūkai jāpadziest.
  3. Glazūra: sviestu, kakao, cukuru, pienu kausē uz lēnas uguns līdz brīdim, kad viss kļūst viendabīgs. Pēc tam lej pāri kūkai.
  4. Kūku var pārkaisīt ar riekstiem.

Komentāri

kārlis 2016. gada 26. jūnijs 14:55
Nu izklausās garšīgi un ir garšīgi
kate un akvelina berni 2015. gada 16. oktobris 20:01
loti loti garsiga kuka
agris 2015. gada 15. janvāris 16:19
ar 5 olam ari ir garsigi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi