Kēkss ar žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Sastāvdaļas
  • 150 g cep. margarīna
  • 4 olas
  • 150 g cukura
  • 200 g milti
  • 3 šķipsna/s cepamais pulveris
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 3 šķipsna/s kurkuma
  • 200 g žāvētas plūmes

Pagatavošana

60 min.
  1. (Recepte atjaunota 2018. gada 3. martā)

    Žāvētas plūmes nomazgā un patur trauciņā ar ūdeni, lai paliek mīkstākas.
    (Recepte atjaunota 2018. gada 3. martā)

Žāvētas plūmes no...
  2. Izkausē margarīnu katliņā uz mazas uguns.
    Izkausē margarīnu katliņā uz mazas uguns.
  3. Pievieno miltus, kam piesijāts cepamais pulveris, kurkuma (zeltītai nokrāsai). Ar koka karoti masu samaisa, kamēr visi milti ir iemaisīti.
    Pievieno miltus, kam piesijāts cepamais pulveris, kurkuma (z...
  4. Masa izskatās līdzīgi smilšu mīklai.
    Masa izskatās līdzīgi smilšu mīklai.
  5. Kamēr margarīns un milti atdziest, citā traukā iesit 4 olas un samiksē ar mikseri uz lēna ātruma vai sakuļ ar roku. Olām pievieno cukuru, vanilīna cukuru, šķ. sāls. Sakuļ viendabīgā masā.
    Kamēr margarīns un milti atdziest, citā traukā iesit 4 olas...
  6. Iegūtajai masai pievieno iepriekš pagatavoto margarīna un miltu maisījumu. Lēnām iecilā vienu otrā, var divreiz lēni pāriet ar mikseri.
    Iegūtajai masai pievieno iepriekš pagatavoto margarīna un mi...
  7. Masai jāsanāk vidēji biezai.

    Pievieno smalki sakgrieztas žāvētas plūmes (vai arī rozīnes, žāvētas aprikozes).
    Masai jāsanāk vidēji biezai.

Pievieno smalki sakgrieztas...
  8. Iepilda mīklu iepriekš ar margarīnu iziestā cepšanas formā.
    Kēksu cepj 170 grādos aptuveni 50 min.
  9. Labi garšo karsts ar pienu vai atdzesēts ar kafiju!
    Labi garšo karsts ar pienu vai atdzesēts ar kafiju!

Komentāri

Profila foto
Arita Cimermane 2018. gada 3. marts 18:17
Paldies par komentāriem! Esmu palabojusi recepti, lai būtu vieglāk sekot līdzi! Lai labi garšo!
Ievulens 2013. gada 17. marts 18:25
Cepu pec sis receptes, sanaca loti labi! Liku rozines, krasainu marmeladi un zavetas plumes! Cetu 175 grados 50 minutes
Ila 2013. gada 4. marts 14:17
Arī par tiem grādiem. receptē ir rakstīts 170 grādos apmēram 50min, nekur nav teikts, ka 200 vai 220 grādos. Šādus keksus parasti cep salīdzinoši zemos grādos un ilgāku laiku. Savādāk oglīte vien tur būs, ja uzdos riktīgi :D

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi