Makaroni ar malto gaļu "po flocki" uzlabotā versija

Receptē fiška ir tajā, ka makaroni tiek vārīti uz gaļas un dārzeņiem tajā buljonā un sanāk daudz garšīgāk nekā ūdenī uzvārītiem makaroniem pieliek gatavu gaļu.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 paka pastas, vēlams trubiņas bet var arī spirāles
  • 500 g maltās gaļas - jauktas (cūkgaļa + liellops)
  • 2 vidēji lieli burkāni
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 maza bundžiņa kapāto tomātu savā sulā
  • 4-5 lieli šampinjoni
  • Zaļumi
  • Sāls
  • Pipari
  • Sausā adžika
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

25 min.
  1. Sagrieža vidēji smalki sīpolus, sarīvē skaidās burkānus, ja gribās šampinjonus, tad tos arī sarīvē skaidās, sakapā ķiplociņus un zaļumus (dilles,pētersīļi).
  2. Ņem palielu katlu, ielej eļļu, uzkarsē, ber iekšā burkānus un sīpolus, apcep kamēr sīpoli paliek zeltaini, tad liek klāt gaļu un šampinjonus(ja ir). Pieber garšvielas un ķiplokus, cep kamēr gaļa izsulojās un sāk gandrīz degt klāt.
  3. Tad liek klāt tomātua, samaisa un bera pa virsu makaronus - nemaisa un lej pāri ūdeni, labāk karstu. Ūdens daudzumam jābūt kādi 2 - 3 cm virs makaroniem. Vāra tik ilgi cik rakstīts uz makaronu paciņas, varbūt nedaudz mazāk vai vairāk, jāskatās pēc ūdens daudzuma, lai nesanāk slapja putra vai atkal nepiedeg.
  4. Tad noņem no uguns un pieber zaļumus un samaisa, atļauj nedaudz visam savilkties un gatavs!
    P.S. vasarā šo uztaisījām uz ugunskura čuguna katlā - piecreiz garšīgāk sanāk, ēda visi, pat bērni kuri neko neēd.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ligu6ka 2014. gada 12. maijs 19:59
Uzleju udeni tik 1cm pa virsu makaroniem un tapat dabuju beigas liet visu drurshlakaa, jo bija baigaa zupa... Bet edams bija :)
mincis 2014. gada 5. februāris 13:10
sanāca ļoti garšīgi!ēdiena pagatavošana aizņems max 25 min un ļoti vienkārši pagatavojams ēdiens. super!
Oskars 2012. gada 6. septembris 15:30
Baigi labi sanaaca. no saakuma nobijos kad saleeju uudenjus jo izskatiijaas ka neizvaariisies bet beigaas makaroni uzbrieda un bija ok. ceru ka sievai garsos

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi