Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar malto gaļu "po flocki" uzlabotā versija

2010. gada 10. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Receptē fiška ir tajā, ka makaroni tiek vārīti uz gaļas un dārzeņiem tajā buljonā un sanāk daudz garšīgāk nekā ūdenī uzvārītiem makaroniem pieliek gatavu gaļu.
Pagatavošana
25 min
1. Sagrieža vidēji smalki sīpolus, sarīvē skaidās burkānus, ja gribās šampinjonus, tad tos arī sarīvē skaidās, sakapā ķiplociņus un zaļumus (dilles,pētersīļi).
2. Ņem palielu katlu, ielej eļļu, uzkarsē, ber iekšā burkānus un sīpolus, apcep kamēr sīpoli paliek zeltaini, tad liek klāt gaļu un šampinjonus(ja ir). Pieber garšvielas un ķiplokus, cep kamēr gaļa izsulojās un sāk gandrīz degt klāt.
3. Tad liek klāt tomātua, samaisa un bera pa virsu makaronus - nemaisa un lej pāri ūdeni, labāk karstu. Ūdens daudzumam jābūt kādi 2 - 3 cm virs makaroniem. Vāra tik ilgi cik rakstīts uz makaronu paciņas, varbūt nedaudz mazāk vai vairāk, jāskatās pēc ūdens daudzuma, lai nesanāk slapja putra vai atkal nepiedeg.
4. Tad noņem no uguns un pieber zaļumus un samaisa, atļauj nedaudz visam savilkties un gatavs!
P.S. vasarā šo uztaisījām uz ugunskura čuguna katlā - piecreiz garšīgāk sanāk, ēda visi, pat bērni kuri neko neēd.

Labu apetīti!
Uz augšu