Mandeļu torte

5 1

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 150 g Dansukker baltā cukura vai niedru cukura „Demerara”
  • 75 ml verdoša ūdens
  • Šķipsniņa sāls
  • 120 g kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 75 g sasmalcinātu mandeļu
  • Pildījumam
  • 100 g žāvētu aprikožu
  • 200 ml ūdens
  • 200 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • 500 ml piena
  • 4 olu dzeltenumi
  • 150 g Dansukker pūdercukura
  • 3 ēdamk. Dansukker vaniļas cukura
  • 10 g kukurūzas miltu
  • 75 g sviesta
  • Dekorēšanai
  • Dansukker pūdercukurs
  • Lieldienu saldumi

Pagatavošana

80 min.
  1. Sāk ar aprikozēm pildījumam. Aprikozes smalki sagriež vai sablendē, liek katliņā. Pievieno ūdeni, Ievārījuma cukuru un vāra 5 minūtes, vienmērīgi maisot. Nosmeļ putas.
  2. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus sakuļ ar pusi no cukura, līdz iegūst gaisīgu masu. Pievieno ūdeni. Saputo olu baltumus ar sāli, pamazām pievienojot atlikušo cukuru, līdz iegūst stingras putas. Sajauc miltus, cepamo pulveri, mandeles un iecilā sakultajos olu dzeltenumos. Pamazām iecilā sakultos olu baltumus. Iegūto masu izlīdzina ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā cepamformā ar diametru 26 cm. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C 40 minūtes. Plātni atdzesē un horizontāli sagriež četrās daļās (pamatnēs).
  3. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu, pūdercukuru, kukurūzas miltus un maisot vāra, līdz masa sāk sabiezēt. Nokāš olu krēmu un ielej atpakaļ katliņā. Pievieno vaniļas cukuru, sviestu un maisa, līdz sviests pilnībā izkusis. Uzliek vāciņu un atdzesē krēmu. Aprikožu ievārījumu izklāj uz trijām tortes pamatnēm. Pāri ievārījumam pārklāj olu krēmu un liek pamatnes vienu virs otras. Dekorē ar pūdercukuru un saldumiem.
    Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu, pūdercukuru, kukurūza...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize