Lieldienu burkānu kūka

Sastāvdaļas

  • 300 g burkānu
  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 5 olas
  • 200 g kviešu miltu
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
  • 1 tējk. (ar kaudzi) cepamā pulvera
  • 100 g sasmalcinātu lazdu riekstu
  • 100 g kapātu mandeļu
  • 125 g sviesta vai margarīna
  • 100 ml apelsīnu marmelādes
  • Dekorēšanai
  • 200 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
  • 1 citrons
  • 60 g Dansukker pūdercukura
  • 100 g kokosriekstu skaidiņu
  • Zaļā pārtikas krāsviela
  • Dažas piles ūdens
  • Marcipāna cālīši (iepriekš pagatavoti)

Pagatavošana

90 min.
  1. Burkānus nomizo un sarīvē. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ olu baltumus un pūdercukuru stingrās putās. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, riekstus un mandeles. Iecilā saputotajos olbaltumos. Pievieno olu dzeltenumus, sviestu vai margarīnu un marmelādi, un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa sarīvētos burkānus. Izlīdzina mīklu ietaukotā un ar rīvmaizi pārkaisītā cepamformā 24 cm diametrā. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 175°C 45-60 minūtes. Atdzesē kūku istabas temperatūrā.
  2. Noskalo citronu un norīvē miziņu. Sajauc to ar Filadelfijas sieru un pārklāj kūkai. Kokosriekstu skaidiņas ieber bļodā. Zaļo pārtikas krāsvielu sajauc ar ūdeni un iemaisa kokosriekstu skaidiņās, lai tās iekrāsotos. Pārkaisa kūku.
  3. Dekorē ar marcipāna cālīšiem.
    Dekorē ar marcipāna cālīšiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi