Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaronu - vistas gaļas sacepums

2010. gada 21. marts
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Pagatavošana
60 min
1. makaronus izvāra sālītā ūdenī, atdzesē;
2. sīpoliņus nomizo, burkānu sagriež salmiņos;
3. sīpolus un burkānus liek karstā ūdenī un apvāra 3-5 min;
4. pannā izkausē sviesta piku, viegli apcep burkānus un sīpolu, atliek malā;
5. vistas filejas sagriež vidējos kubiņos;
6. pannā izkausē sviesta piku, fileju liek cepties, apkaisa ar buljonu, maltiem melniem pipariem, šķipsniņu sāls, viegli apcep (kļūst zeltaina) 5-7 min;
7. pievieno kubiņos sagrieztus tomātus, cep 5 min;
8. pievieno apceptos sīpolus, burkānus, apmaisa un sacep 3-4 min;
9. pievieno tomātu mērci, baziliku;
10. apmaisa un cep 3-4 min;
11. karstumu izturīgu trauku, katliņu apsmērē ar sviestu, kārtās liek makaronus, virsū izkārto sacepuma massu, apkaisa ar sieru;
12. trauku bez vāka liek karstā cepeškrāsnī, cep 200 grādos 30 min. līdz siers izkusis, kļuvis zetains;
13. pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem;
14. PS
15. pēc vēlēšanās var pievienot arī šampinjonus, papriku... iepriekš blanšējot vai apcepot, un pievienojot masai pirms tomātu mērces un bazilika pievienošanas;
16. mazo sīpoliņu vietā var likt parastos (1-2 vidējus), sagriežot lielos kubiņos;
17. gatavošanas laikā jāpārbauda vai pietiekošs sāls un piparu daudzums, trūkuma gadījumā japievieno;
Uz augšu