Makaronu - vistas gaļas sacepums

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 250 g. makaronu (pus paka) vēlams trubiņas
  • 4 vistas filejas
  • 1 liels burkāns
  • 20 maziņi sīpoliņi (sēklas)
  • 3 vidēji tomāti, sagriezti kubiņos
  • 2 pikas sviesta
  • 0.5 kubiņš vistas buljona
  • 200 g. krievu siera, sarīvēts
  • 4 -6 ēd.k. tomātu mērces, SPILVA KLASISKĀ
  • 1 tēlk. kaltēta bazilika
  • Sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. makaronus izvāra sālītā ūdenī, atdzesē;
  2. sīpoliņus nomizo, burkānu sagriež salmiņos;
  3. sīpolus un burkānus liek karstā ūdenī un apvāra 3-5 min;
  4. pannā izkausē sviesta piku, viegli apcep burkānus un sīpolu, atliek malā;
  5. vistas filejas sagriež vidējos kubiņos;
  6. pannā izkausē sviesta piku, fileju liek cepties, apkaisa ar buljonu, maltiem melniem pipariem, šķipsniņu sāls, viegli apcep (kļūst zeltaina) 5-7 min;
  7. pievieno kubiņos sagrieztus tomātus, cep 5 min;
  8. pievieno apceptos sīpolus, burkānus, apmaisa un sacep 3-4 min;
  9. pievieno tomātu mērci, baziliku;
  10. apmaisa un cep 3-4 min;
  11. karstumu izturīgu trauku, katliņu apsmērē ar sviestu, kārtās liek makaronus, virsū izkārto sacepuma massu, apkaisa ar sieru;
  12. trauku bez vāka liek karstā cepeškrāsnī, cep 200 grādos 30 min. līdz siers izkusis, kļuvis zetains;
  13. pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem;
  14. PS
  15. pēc vēlēšanās var pievienot arī šampinjonus, papriku... iepriekš blanšējot vai apcepot, un pievienojot masai pirms tomātu mērces un bazilika pievienošanas;
  16. mazo sīpoliņu vietā var likt parastos (1-2 vidējus), sagriežot lielos kubiņos;
  17. gatavošanas laikā jāpārbauda vai pietiekošs sāls un piparu daudzums, trūkuma gadījumā japievieno;

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 25. septembris 20:17
Ļoti garšīgi sanāca! Ģimene slavēja.
vik 2013. gada 26. decembris 16:16
Uldi - sēlu izmēra sīpoliņi.. viņi ir lapi ja 1-1.5cm diametrā... kopā sanāks labi ja 2 parasti sīpoli.
Maziņie vnk bišk saldāki, un arī smukāk izskatās.
Uldis 2013. gada 26. decembris 10:10
20 sīpoliņi?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni