Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šampinjonu - sinepju mērce

2010. gada 20. marts
Foto: Depositphotos.com
Pasniedz ar kartupeļu biezeni, un dārzeņu salātiem.
Pagatavošana
30 min
1. Sīpolus sagriež ripiņās, burkānus sarīvē, šampinjonus sagriež -plāksnītēs.
2. Uz pannas uzkarsē 8 ēd. k. eļļas.
3. Karstā pannā viegli apcep burkānus un sīpolus, līdz zeltainai krāsai.
4. Pieber šampinjonus, apmaisa, sautē uz lēnas uguns 5 min.
5. Iedrupina kubiņu buljona, šķipsniņu sāli, maltos melnos piparus. Apmaisa, cep 3 min.
6. Apkaisa ar 2 ēd.k. miltu, iemaisa masā.
7. Nelielās devās lej klāt verdošu ūdeni, nepārtraukti viegli maisot.
8. Kad iegūta vēlamā konsistence, uz mazas uguns vārot (vēlams, brīvi tekoša), pievieno krējumu, sinepes, lauru lapas. Apmaisa, un zem vāka uz lēnas uguns atstāj vārīties 5 - 7min.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu