1. Glāzi zirņu ieber bļodā, aplej ar verdošu ūdeni, lai visi zirņi tiktu nosegti.
2. Atstāj zirņus mērcēties uz nakti.
3. Nakts-zirņus neaiztiec, lai vēl pamirkst.
4. Nākamā diena- Ņem katliņu, ielej tajā 3- 3,5 glāzes ar ūdeni, liec to vārīties.
5. Ņem no bļodas laukā zirņus ar sietiņu, vai ko citu, kas ļauj ūdenim notecēt. Pārliec zirņus katliņā un piemet klāt buljona kubiņu.
6. Nomizo un sagriez burkānus, mazos kubiciņos. Iemet katlā.
7. Ļauj tam visam vārīties, bet atceries ik pa laikam pamaisīt, kā arī izvilkt pa zirnim un pārbaudīt uz zoba, cik tas ciets.
8. Nomizo un sagriez sīpolus. Liec tos cepties uz pannas, klāt pievienojot sviestu.
9. Kad zirņa cietums Tevi apmierina, katliņā ieliec sviesta piciņu. Pievieno ceptos sīpolus. Nedaudz pasautē putru.
10. Labu apetīti :) Lai garšīgāk, var klāt piekost rupjmaizi un padzerties kefīru!