Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Pašu rokām marinēti šampinjoni

Pašu rokām marinēti šampinjoni

FOTO: jurka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Šampinjoni (jo mazāki un gaišāki, jo labāk)
  • Galda etiķis
  • Sāls
  • Pipari
  • Smaržīgie pipari
  • Lauru lapa
  • Cukurs
  • Ķiploki
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katliņā lej trīs alus kausus ar ūdeni un vienu nepilnu ar etiķi (~ 400 g), 2 ēd. k. ar sāli, vienu ar cukuru. Smaržīgos piparus, cik nu sanāk, man sanāca kādi 10. Tā pat pievieno melnos piparus uz pusi vairāk kā smaržīgos un 4 daiviņas ķiploka. Vēl gribējās krustnagliņas, bet nebija man plauktā, lai gan domāju, ka derētu. Un metam to visu vārīties.
    Katliņā lej trīs alus kausus ar ūdeni un vienu nepilnu ar et...

    FOTO: jurka

  2. Kamēr marināde tuvojās viršanas temperatūrai, tikām izplaucē ar karstu ūdeni marinēšanai paredzētas burciņas, mazums kāds bacilis tur palicies.
  3. Kad marināde uzvārījusies, tad met tur klāt šampinjonus un vāra līdz sēnes sāk jau grimt, tas aizņem 7 - 10 min.
    Kad marināde uzvārījusies, tad met tur klāt šampinjonus un v...

    FOTO: jurka

  4. Kad sēnes gatavas, tas saliek burciņās tā, lai ir teju līdz augšai.
    Kad sēnes gatavas, tas saliek burciņās tā, lai ir teju līdz...

    FOTO: jurka

  5. Kad sēnes burkā sakārtotas, tad vēlreiz silda marinādi līdz viršanai un lej pa virsu sēnēm, tā lai viņas apsedz. Tad atliek aizgriezt vākus un tās atdzesēt, kad tas izdarīts, tad met ledusskapī vai pagrabā.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas fileja sinepju un medus glazūrā

Vistas fileja sinepju un medus glazūrā

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas