Sākums > Receptes > Konservējumi

Pašu rokām marinēti šampinjoni

2010. gada 22. februāris
Foto: jurka
Pagatavošana
30 min
1. Katliņā lej trīs alus kausus ar ūdeni un vienu nepilnu ar etiķi (~ 400 g), 2 ēd. k. ar sāli, vienu ar cukuru. Smaržīgos piparus, cik nu sanāk, man sanāca kādi 10. Tā pat pievieno melnos piparus uz pusi vairāk kā smaržīgos un 4 daiviņas ķiploka. Vēl gribējās krustnagliņas, bet nebija man plauktā, lai gan domāju, ka derētu. Un metam to visu vārīties.
Foto: jurka
2. Kamēr marināde tuvojās viršanas temperatūrai, tikām izplaucē ar karstu ūdeni marinēšanai paredzētas burciņas, mazums kāds bacilis tur palicies.
3. Kad marināde uzvārījusies, tad met tur klāt šampinjonus un vāra līdz sēnes sāk jau grimt, tas aizņem 7 - 10 min.
Foto: jurka
4. Kad sēnes gatavas, tas saliek burciņās tā, lai ir teju līdz augšai.
Foto: jurka
5. Kad sēnes burkā sakārtotas, tad vēlreiz silda marinādi līdz viršanai un lej pa virsu sēnēm, tā lai viņas apsedz. Tad atliek aizgriezt vākus un tās atdzesēt, kad tas izdarīts, tad met ledusskapī vai pagrabā.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu