Sākums > Receptes > Zupas

Skābeņu zupa - pati, pati garšīgākā

2005. gada 2. maijs
Foto: Madara Zemarāja
Pagatavošana
1 min
1. Nomizotus un sagrieztus kartupeļus (mazos kubiņos) un burkānu (mažas plānās šķēlītēs) liek vārīties katliņā, kura tilpums ir 2l. Pieber sāli. Sagriež sīpolus plānās šķēlītēs un ber katlā. Šķiņķi sagriež kubiņos un pievieno zupai. Saber klāt pārējās garšvielas un vāra kamēr kartupēļi un burkāns ir mīksti; tad pievieno skābenes.
2. Olas sagriež/sakapā katru atsevišķi un liek zupas šīivjos (lai katrā šķīvī būtu pa olai); pārlej ar zupu un pievieno skābo krējumu.
3. Ja vēl klāt ir rupjmaizīte ar īst sviestiņu... mmm
Uz augšu