Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Rauga mīkla

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 50 g rauga
  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 0.5 l piena
  • 1 tējk. sāls
  • 100 ml cukura
  • 1.4-1.5 l miltu
  • 1 ola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sadrupina raugu tajā bļodā, kur taisīs mīklu.
  2. Katliņā izkausē margarīnu, pielej pienu un uzsilda līdz 37 grādiem (apmēram).
  3. Pienu ar margarīnu nedaudz uzlej raugam un izmaisa, kad raugs izkusis pielej atlikušo pienu ar margarīnu.
  4. Pieliek olu, sāli, cukuru un izmaisa.
  5. Piesijā miltus. Miltu daudzums aptuvens, kādi kurā pakā milti.
  6. Mīklu izmīca, kamēr mīkla atlec no rokām.
  7. Mīklu uzraudzē apmēram 30 minūtes.
  8. Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.
    Cep picu, pīrādzīņus, smalkmaizītes - ko sirds kāro :)

    Lai izdodas!
    Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.
Cep picu,...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas