Rauga mīkla

Rauga mīkla
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 50 g rauga
  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 0.5 l piena
  • 1 tējk. sāls
  • 100 ml cukura
  • 1.4-1.5 l miltu
  • 1 ola

Pagatavošana

60 min.
  1. Sadrupina raugu tajā bļodā, kur taisīs mīklu.
  2. Katliņā izkausē margarīnu, pielej pienu un uzsilda līdz 37 grādiem (apmēram).
  3. Pienu ar margarīnu nedaudz uzlej raugam un izmaisa, kad raugs izkusis pielej atlikušo pienu ar margarīnu.
  4. Pieliek olu, sāli, cukuru un izmaisa.
  5. Piesijā miltus. Miltu daudzums aptuvens, kādi kurā pakā milti.
  6. Mīklu izmīca, kamēr mīkla atlec no rokām.
  7. Mīklu uzraudzē apmēram 30 minūtes.
  8. Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.
    Cep picu, pīrādzīņus, smalkmaizītes - ko sirds kāro :)

    Lai izdodas!
    Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.
Cep picu,...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

GITA GITULĒNS!!!(KĻAVIŅA) 23. februāris 16:29
Viss, protams, arī atkarīgs no miltu lipekļa, kāds ir miltu mitrums.
GITA GITULĒNS!!!(KĻAVIŅA) 23. februāris 16:28
Pirļauju domu, ka katrai saimniecei savs viedoklis par recepti. Man, izmēģinot šo recepti, jau sākumā sapratu, ka miltus tik daudz nelikšu. Uz šo porciju pieliku 1 kg miltus. Ja pieliktu visu prasīto, tad mīkla būtu ļoti stingra. Bet, vai tas ir vajadzīgs? Man patīk, ka izstrādājumi ir mīksti. Tas, protams, katras saimnieces gaumes jautājums.
Santa Luge 2018. gada 23. janvāris 15:14
No visām receptēm, kas mēginātas, sī ir viss labākā. Uzrūgst loti labi un rullējot nevajag pat miltus apaksā, cik laba mīkla.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi