Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
2
Jaunākie Vecākie
Profila foto
Roger Spakowski
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Lai gatavotu ēdienu, ir nepieciešamas elementāras kulinārijas pamatzināšanas. Produktu pievienošanas secība- kurš produkts ir pirmais jāliek.
Zupās, kurās ir gaļa, gaļa vienmēr ir jāliek pirmā, tā ir kulinārijas aksioma. Pamats. Tiek iegūts gaļas buljons un tikai tad, kad gaļa ir gandrīz gatava, tiek likti pārējie produkti. Vienīgais izņēmums ir frikadeļu zupa, tajā frikadeles iet pēdējās, jo ir gatavas piecās minūtēs.
Par skābeņu zupu- pirmās tiek vārītas cūciņas ribas. Kad gaļa pati skrien nost no kauliem, tad ribiņas no katla izņem. Un tad tikai grūbas un pārējo, receptē rakstīto. Jau ribiņu buljonā. Un, kamēr zupa vārās, izņemtā gaļa jau ir atdzisusi, to var atkaulot un sagriezt smalkāk. Un tad atpakaļ katlā. Skābenes, kā pēdējās- 3 minūtes vārīt, tad uguni nost.
Tīri no praktiskās puses- kas ir vienkāršāk? Izņemt ribas no buljona, vai ķeksēt laukā no gatavas zupas?
Nē, recepte ok. Bet secība?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
Profila foto
Roger Spakowski
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Viss ok, bet gaļu no ribām noņem pirms skābeņu pievienošanas. Skābenes iet pēdējās.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Zupas

Jaunākās receptes