Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas "Mājas siers" bez liekām pūlēm

"Mājas siers" bez liekām pūlēm

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
NB!: Par veikala paku pienu gan aizmirstiet, tas šeit nederēs nekādā vīzē. Pērkam tikai pie zemniekiem uz tirgu.
Kad siers gatavs, sagriež to šķēlēs un papildina ar vēlamajām garšvielām un/vai zaļumiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 l svaiga lauku piena
  • 150 ml kefīra
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Pienu ielej katlā un liek vārīt.
  2. Kad piens sāk vārīties, lēnām lej tajā kefīru un nepārtraukti maisa. Pēc dažām minūtēm no piena atdalīsies biezpiens un nostāsties virspusē sūkalas .
  3. Tad katliņa saturu izkāš caur caurduri, kurš izklāts ar marli. Kad sūkalas notecējušas - aizsien marli un liek to uz pāris stundām zem sloga. Un sanāk mums lielisks svaigs mājas siers, kuru var lietot kā nu vien sirds kāro.

    Lai labi garšo!
    Tad katliņa saturu izkāš caur caurduri, kurš izklāts ar marl...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas