Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēti gurķi Strodu gaumē

2009. gada 17. oktobris
Foto: Maija Strode
Gurķu marinēšana varētu būt viens no populārākajiem konservu veidiem. Katrā mājā to dara mazliet citādi. Neko super jaunu jau nepateikšu. Bet varbūt kādam tomēr noder.
Pagatavošana
60 min
1. Uzvāra ūdeni ar sāli un cukuru. Uz litru ūdens ņem 2 ēd. k. sāls un 1 ēd. k. cukura. 3 trīslitru burkām parasti vajag 4,5 litrus marinādes.
2. Sagatavo burkas un vāciņus. Es parasti gurķus konservēju 3 litru burkās. Vienā reizē es gatavoju 3 burkas.
3. Katrā burkā ieliek 2 ķiploka daiviņas, 3 zariņus estragona, gabaliņu mārruka saknes, pa zariņam no izopa, timiāna
4. Tad burku piepilda ar rūpīgi nomazgātiem gurķiem. Ielej etiķi. Uz 1 litru burkas tilpuma – 3 ēd. k. etiķa. Tad piepilda burkas ar marinādi, uzliek vāciņus un liek sterilizeties.
5. Burkas lēni jāuzkarsē līdz 75 grādiem , bet ne vairāk. Un tad 20 minūtes jākarsē šajā temperatūrā.
6. Pēc tam burkas aizvalcē, atdzesē. Vēlams kādu brīdi paturēt ar vāku uz leju. Uzglabā pagrabā.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu