Gurķu marinēšana varētu būt viens no populārākajiem konservu veidiem. Katrā mājā to dara mazliet citādi. Neko super jaunu jau nepateikšu. Bet varbūt kādam tomēr noder.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Svaigi gurķi aptuveni spainis
9zariņi estragona
1galviņa ķiploka
Neliela mārrutka sakne
3zariņi timiāna
3zariņi izopa
3zariņi majorāna
3zariņi oregano
9ēd. k. sāls
4.5 ēd. k. cukura
9ēd. k. etiķa 9%
4.5 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Uzvāra ūdeni ar sāli un cukuru. Uz litru ūdens ņem 2 ēd. k. sāls un 1 ēd. k. cukura. 3 trīslitru burkām parasti vajag 4,5 litrus marinādes.
Sagatavo burkas un vāciņus. Es parasti gurķus konservēju 3 litru burkās. Vienā reizē es gatavoju 3 burkas.
Katrā burkā ieliek 2 ķiploka daiviņas, 3 zariņus estragona, gabaliņu mārruka saknes, pa zariņam no izopa, timiāna
Tad burku piepilda ar rūpīgi nomazgātiem gurķiem. Ielej etiķi. Uz 1 litru burkas tilpuma – 3 ēd. k. etiķa. Tad piepilda burkas ar marinādi, uzliek vāciņus un liek sterilizeties.
Burkas lēni jāuzkarsē līdz 75 grādiem , bet ne vairāk. Un tad 20 minūtes jākarsē šajā temperatūrā.
Pēc tam burkas aizvalcē, atdzesē. Vēlams kādu brīdi paturēt ar vāku uz leju. Uzglabā pagrabā.