Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Marinēti gurķi Strodu gaumē

Marinēti gurķi Strodu gaumē

FOTO: Maija Strode

Gurķu marinēšana varētu būt viens no populārākajiem konservu veidiem. Katrā mājā to dara mazliet citādi. Neko super jaunu jau nepateikšu. Bet varbūt kādam tomēr noder.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Svaigi gurķi aptuveni spainis
  • 9 zariņi estragona
  • 1 galviņa ķiploka
  • Neliela mārrutka sakne
  • 3 zariņi timiāna
  • 3 zariņi izopa
  • 3 zariņi majorāna
  • 3 zariņi oregano
  • 9 ēd. k. sāls
  • 4.5 ēd. k. cukura
  • 9 ēd. k. etiķa 9%
  • 4.5 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzvāra ūdeni ar sāli un cukuru. Uz litru ūdens ņem 2 ēd. k. sāls un 1 ēd. k. cukura. 3 trīslitru burkām parasti vajag 4,5 litrus marinādes.
  2. Sagatavo burkas un vāciņus. Es parasti gurķus konservēju 3 litru burkās. Vienā reizē es gatavoju 3 burkas.
  3. Katrā burkā ieliek 2 ķiploka daiviņas, 3 zariņus estragona, gabaliņu mārruka saknes, pa zariņam no izopa, timiāna
  4. Tad burku piepilda ar rūpīgi nomazgātiem gurķiem. Ielej etiķi. Uz 1 litru burkas tilpuma – 3 ēd. k. etiķa. Tad piepilda burkas ar marinādi, uzliek vāciņus un liek sterilizeties.
  5. Burkas lēni jāuzkarsē līdz 75 grādiem , bet ne vairāk. Un tad 20 minūtes jākarsē šajā temperatūrā.
  6. Pēc tam burkas aizvalcē, atdzesē. Vēlams kādu brīdi paturēt ar vāku uz leju. Uzglabā pagrabā.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas