1. Uzvāra ūdeni ar sāli un cukuru. Uz litru ūdens ņem 2 ēd. k. sāls un 1 ēd. k. cukura. 3 trīslitru burkām parasti vajag 4,5 litrus marinādes.
2. Sagatavo burkas un vāciņus. Es parasti gurķus konservēju 3 litru burkās. Vienā reizē es gatavoju 3 burkas.
3. Katrā burkā ieliek 2 ķiploka daiviņas, 3 zariņus estragona, gabaliņu mārruka saknes, pa zariņam no izopa, timiāna
4. Tad burku piepilda ar rūpīgi nomazgātiem gurķiem. Ielej etiķi. Uz 1 litru burkas tilpuma – 3 ēd. k. etiķa. Tad piepilda burkas ar marinādi, uzliek vāciņus un liek sterilizeties.
5. Burkas lēni jāuzkarsē līdz 75 grādiem , bet ne vairāk. Un tad 20 minūtes jākarsē šajā temperatūrā.
6. Pēc tam burkas aizvalcē, atdzesē. Vēlams kādu brīdi paturēt ar vāku uz leju. Uzglabā pagrabā.