Tomātu ievārījums

2009. gada 3. oktobris
Foto: Ilze Lipska
Pagatavošana
120 min
1. Parasti šāds ievārījums top sezonas beigās, kad novācot zaļus tomātus, saprotam, ka daudzi var aiziet bojā, tāpēc jāsavāra ievārījumā, bet šogad, ņemot vērā laikapstākļus, uz lauka izstādītie tomātiņi nemaz nepaspēs nogatavoties, tāpēc, lai neaizietu bojā, novācām tos.
2. tomātiem izņemam sēklas un sagriežam mazākos gabaliņos -
Foto: Ilze Lipska
3. Beram katlā,
4. pārberam cukuru, attiecībā 1:1,
5. un atstājam uz nakti, lai stāv. otrā rītā liekam vārīties.
6. un vāram līdz ievārījums sabiezē. pildām burciņās -
7. , un atstājam lai atdziest, tad liekam vāku virsū un nesam uz pagrabu.
8. P.S. Nezinātājiem nemaz nesakiet, no kā šis ievārījums ir - nemūžam neuzminēs! Bet atzīs par labu esam! :)
Uz augšu