Sākums > Receptes > Konservējumi

Smiltsērkšķu ogu sīrups

2009. gada 28. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Sulu ar cukuru vāra5-8 min.Pa vārīšanas laikunosmeļ putas.Vārīšanas laikā sīrups daļēji kļūstdzidrs.Karstu sīrupu pilda mazos traukos un noslēdzSīrupam stāvot,tā virspusē nostājās spilgti oranža eļļa, kura satur līdz 90mg% karotīna.Šai eļļai ir dziedinošas īpašības,sīrupu izlietojot,to nedrīkst noliet.To lieto apdegumu,apsaldējumu un dažādu ādas slimību ārstēšanā.
2. Smiltsērkšķu sīrupu lieto arī kā vitamīnu koncentrātu,pie tam šissīrups ir ļoti garšīgs,to labprāt ēd bērni un slimnieki.
Uz augšu