Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepts ķirbis ar vistu

2009. gada 27. septembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
75 min
1. Ķirbi nomizo un sadala palielos gabaliņos (ap 4x6 cm), kartupeļus nomizo un uz pusēm vai četrām daļām, nomazgā un apslaka ar citronu sulu, pēc tam uzkaisa sāli un piparus.
2. Vistu var nopirkt jau sadalītu gabalos, piemēram, tikai stilbiņus, nomazgā un pārkaisa ar sāli un pipariem.
3. Izvēlas lielu un padziļu cepešpannu un kārto ķirbja un kartupeļu gabalus pa starpu liekot vistas gabalus. Var izmantot divas cepešpannas, ja visam nepietiek vietas uz vienas.
4. Visu viegli pārlej ar olīveļļu un vienā pannas malā pielej apmēram 100-150 ml ūdens.
5. Cep 180-200 grādos 1 stundu, kaut kur pusceļā izvelkot un apgriežot otrādi tiklīdz redzams, ka dārzeņi vai vista ieguvuši brūnu krāsu.
6. Kad viss gatavs, pārspiež ar svaiga citrona sulu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu